museum-digital
CTRL + Y
en
Дім Франка / Franko House Фотографії [ор 51]
Фото. Павло Грабовський (Дім Франка / Franko House CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Дім Франка / Franko House (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Фото. Павло Грабовський

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Грабовський Павло, погрудно, анфас. Внизу підпис «Павло Грабовський». З автографом. Дата 1897 р. На звороті автограф письменника - новорічне побажання Костеві Паньківському.

Павло Грабовський (1864-1902) - український поет, публіцист, перекладач. Листувався з Іваном Франком. Внизу паспарту підпис "Павло Грабовський". З автографом.

Додатковий опис: З Іваном Франком Павло Грабовський листувалися протягом 1891-1899 рр., перебуваючи в іркутській в'язниці. Разом із листами він надсилав для публікації у галицьких періодичних виданнях власні твори. У статті "З останніх десятиліть ХІХ в." (1901) Іван Франко так писав про Павла Грабовського: «…доля вирвала зі шкільної лави і занесла на далекий Сибір, аж у Вілюйськ, а потім у Іркутськ. Там, у північних снігах, у якутських юртах він знайшов синю квітку української поезії, зробився не тільки одним із найкращих перекладачів чужих поетів на нашу мову, але також видним оригінальним поетом. Як його життя – майже неперервана мартирологів і мука, так і його поезія переважно стогін мученого серця, крик болю і туги за рідною Україною».

Material/Technique

фотопапір / фотодрук

Measurements

Висота: 82 mm, Ширина: 58 mm

Дім Франка / Franko House

Object from: Дім Франка / Franko House

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка Дім Франка – це не просто Музей. Це також Дім Муз, де вирує багатогранне...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.