museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_52.

SZHGY_ÁJ_F_52.

Máshova nem sorolható, Ádám Jenőt ábrázoló fényképek.

[ 29 Objects ]

Fénykép

A fénykép egy társaságról készült csoportkép, melyen Ádám Jenő balról a második. A fénykép a természetben készült, a háttérben egy ház vagy házak körvonalai látszódnak. A hátulján lévő felirat szerint a fotó Scarboroughban készült 1935. augusztus 17-én. Szintén a hátulján olvasható pár aláírás különböző nemzetiségű (Németországból, Nyugat-Afrikából, Indiából érkezett) emberektől, akik a képen szerepelnek.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő a keresztlányával látható 1978-ban. Ez a fotó egyidőben készült az SZHGY_ÁJ_F_52.19. számú képpel.

Fénykép

Ez a fénykép ugyanakkor és ugyanott készült, mint az SZHGY_ÁJ_F_52.20. számú kép. Ádám Jenő ezen a fotón a Vitalis házaspárral látható.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő Bartók Béla sírjánál áll New Yorkban 1961. november 1-jén.

Fénykép

A fénykép egy esküvői szertartáson készült, ahol Ádám Jenő a menyasszony mellett áll tanúként a templomban. A fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_52.23. számú képhez.

Fénykép

A fénykép egy esküvőn készült csoportkép a templom bejárata előtt. Az esküvői szertartáson Ádám Jenő a mennyasszony tanúja volt. Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_52.24. számú képhez.

Fénykép

A fénykép egy hajón készült, amikor a Budai Dalárdával Velencében jártak. A hátul álló férfi, Ádám Jenő.

Fénykép

A fényképen az 1938. évi székesfehérvári országgyűlés egy részlete látható.

Fénykép

A fényképen az 1938. évi székesfehérvári országgyűlés egy részlete látható. A kép bal alsó sarkában Ádám Jenőt figyelhetjük meg.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, amint éppen egy papírlapot olvas. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: "Szeretettel, hálával Jenő bácsi, Cleveland, 969 (1969) 10.12.".

Fénykép

A fénykép egy csoportot ábrázol, melyen Ádám Jenő az első sorban a bal oldalon ülő. A kép valószínűleg egy református gyülekezeti teremben készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. Egy televízió képernyője lett lefotózva, miközben A Hét című műsorban Ádám Jenővel készítettek riportot. A fénykép 1982. május 14.-én készült.

Fénykép

A fényképen két férfit láthatunk, az egyikük Ádám Jenő. A kép hátulján található egy szöveg, de a kézírás sajnos nem olvasható, kivéve egy másik kézírással írt név és cím: " Reithoffer Gyula Bp. IV. Berzeviczy u. 24.".

Fénykép

A fényképen három férfit, két hölgyet és egy kutyát láthatunk. Ádám Jenő a kép bal oldalán látható. A fotó 1963-ben készült Mátraházán a természetben.

Fénykép

A fényképen jobb oldalon áll Ádám Jenő.

Fénykép

A fényképen jobb oldalon látható Ádám Jenő, mellette két férfi ül egy étteremben. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Budai Tanítóképző ötvenéves találkozójáról a Márványmenyasszonyban. Budapest 1966. jun. 8.".

Fénykép

A fénykép a hátulján lévő írás szerint a "Középiskolai tanárképzőn végzett növendékek 40 éves találkozóján" készült. A rendezvényt 1980. április 21.-én tartották a Fészek klubbban. Az asztaltársaság másik felét az SZHGY_ÁJ_F_52.5. számú képen látható.

Fénykép

Az SZHGY_ÁJ_F_52.4. számú képen látható asztaltársaság másik oldala látható ezen a fényképen. Az előző fotó hátulján lévő írás szerint a "Középiskolai tanárképzőn végzett növendékek 40 éves találkozóján" készült ez a kép. A rendezvényt 1980. április 21.-én tartották a Fészek klubbban.

Fénykép

A fényképen négy férfit láthatunk, jobb oldalon áll Ádám Jenő. A kép hátulján az alábbi felirat olvasható: "Hans Caspatius (London) (ELC - angol szekció, igazg.), Douglas Peroni (London) (Liszt Society, főtitkár), Otto Bremer (Pietrasanta) (ELC - elnök)". A kép 1978. október 20.-án készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt és a körülötte ülő embereket láthatjuk. A kép 1970. augusztus 16.-án készült.

Fénykép

A fényképen azt láthatjuk, hogy Ádám Jenő alszik.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk egy hajóúton. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Apu Albániába utaztában a hajón. (1954 nyár)".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható. A kép hátulján lévő írás szerint a fotó Rab szigetén található Barbatban készült 1967. szeptember 15.-én.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő két hölggyel beszélget. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Helsinki 1958. április. Leena Sinkonen, a Zeneakad tanára Helsinkiben".

[Last update: ]