museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_25.

SZHGY_ÁJ_F_25.

Ádám Jenő utazása az Egyesült Államokban, Pittsburgh-ben, 1961-ben.

[ 4 Objects ]

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható, aki éppen egy pianínón zongorázik. A kép Pittsburghben készült 1961 őszén, ahol Ádám Jenő előadást tartott az "Ősi örökségünk, muzsikánk" címmel. A fotó hátulján az alábbi feliratok olvashatóak: "Pittsburgh népzenei előadás 1961", illetve "....Ez a dallama annak az ősi magyar dalnak...".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható, aki éppen zongorázik, mögötte néhány hölgy áll és figyeli. A kép Pittsburghben készült 1961 őszén, ahol Ádám Jenő előadást tartott az "Ősi örökségünk, muzsikánk" címmel. Ugyanekkor készült az SZHGY_ÁJ_F_27.9. számú kép, viszont ennek a hátoldalán az szerepel, hogy Károlyiéknál és egy másik kézírással 1971 Vancouverben, illetve az SZHGY_ÁJ_F_27.10. számú kép is, melynek hátoldalán Károlyiéknál és egy másik kézírással 1971 szerepel, illetve az SZHGY_ÁJ_F_27.23. számú fotó is, itt viszont az áll, hogy "Vancouver 961" (1961).

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható, aki éppen előadást tart Pittsburghben 1961 őszén. Az előadás címe: "Ősi örökségünk, muzsikánk". A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Előadás közben... A Hungarian Professional Club elnökével (Dr. Vietorisz J.), a Pittsburghi Magyar Ref. Templom előadótermében. 1961 őszén.".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható az 1961. őszén, Pittsburghben tartott előadása után két úr társaságában. A kép hátulján lévő írás szerint, az egyikük egy régi barátja, Dr. Spur Endre, a másik személy pedig egy tanítványa, Munkácsy, aki most egyetemi tanár. Ádám Jenő előadásának címe: "Ősi örökségünk, muzsikánk".

[Last update: ]