museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_23.

SZHGY_ÁJ_F_23.

Ádám Jenő utazása az 1920-as években a brit Isle of Wight-on.

[ 9 Objects ]

Fénykép

Ezen a fényképen a mosolygós Ádám Jenőt láthatjuk. Nagyon elegánsan öltözött, egyik kezében a táskáját, a másik kezében a kabátját tartja. Természetben készült a fotó.A fénykép hátulján a következő kézírásos szöveg olvasható: "Adám on departure from the ground of "St. Rhadagunds" .......... I. o. W. (Isle of Wight) August 31/35."

Fénykép

A fényképen egy hatalmas épület, villa látható. A kép Wight-szigeten (St. Lawrence) készült 1935-ben. A fotó hátulján az alábbi szöveg olvasható: "View looking North. We play "putting" a "croquet" on these lawn. Here is also a tennis court and two roze gardens with about 2000 roze bushes."

Fénykép

A fényképen egy épület látható. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben. Háttérben a La Manche csatorna figyelhető meg.

Fénykép

A fényképen egy berendezett szoba egy részletét láthatjuk. Előtérben székek, fotelek, a háttérben pedig egy kandalló figyelhető meg. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben.

Fénykép

A fényképen egy épület homlokzatának egy részletét láthatjuk. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben.

Fénykép

A fényképen egy berendezett szoba részletét láthatjuk. A plafonról egy kristálycsillár lóg, a háttérben egy kandalló található. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben.

Fénykép

A fényképen egy berendezett szoba részletét láthatjuk. A plafonról egy kristálycsillár lóg, a pianínó mellett kanapé és fotelek helyezkednek el. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő két hölgy társaságában látható egy köves tengerparton. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "1935, Isle of Wight (Anglia) St. Lawrence (A bp.-i C.E. Konferencia után)". (C.E. Konferencia egy Keresztyén Szövetségi Világkonferencia volt Budapesten.)

Fénykép

A fénykép egy társaságról készült csoportkép, melyen Ádám Jenő középen látható. A kép Wight-szigetén (St. Lawrence) készült 1935-ben. A fotó hátulján az alábbi szöveg olvasható: "In company with the station party. Who saw ..... good friend off from St. Lawrencel Station ....... I.o. W. (Isle of Wight) August 31/35."

[Last update: ]