museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_17.

SZHGY_ÁJ_F_17.

A Budai Dalárda utazásait, tagjait ábrázoló fényképek. Ádám Jenő a Budai Dalárda karnagya volt az 1930-as években.

[ 23 Objects ]

Fénykép

A fénykép a Budai Dalárdáról készült csoportkép. Ádám Jenőt középen napszemüvegben láthatjuk.

Fénykép

A fényképen egy utcaképet láthatunk járókelőkkel, köztük a bal oldalon feltűnik Ádám Jenő is. A fénykép hátulján ez olvasható: " Belgrád 1940. V. 12.".

Fénykép

A fényképen négy férfit láthatunk, balról a második Ádám Jenő. A férfiak egy épület előtt állnak.

Fénykép

A fénykép egy csoportkép a Budai Dalárdáról. Középen, elől, jobbról a harmadik Ádám Jenő. A fénykép 1938. augusztusában készült Esztergomban.

Fénykép

A fénykép egy csoportkép a Budai Dalárdáról, középen látható Ádám Jenő. A fénykép Rómában készült.

Fénykép

A fényképen négy férfit láthatunk, köztük Ádám Jenőt is. A társaság egy erdőben sétál.

Fénykép

A fényképen egy csoportképet láthatunk a Budai Dalárda néhány tagjáról. Ádám Jenő az első sorban ül, balról a második.

Fénykép

A fényképen egy csoportképet láthatunk a Budai Dalárda néhány tagjáról. Ádám Jenő az első sorban ül, balról a második. A kép hátulján ez olvasható: "Lido".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő egy másik férfi mellett áll. A kép hátulján ez olvasható: "Őszinte szeretettel Drahos J.(József) Budai Dalárda, Bp 1941.VI.11. ".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő áll egy templom előtt (valószínűleg a Városmajori Jézus Szíve-templom). A kép hátulján ez olvasható: "Őszinte szeretettel Drahos J. (József) Budai Dalárda, Bp 1941.VI.11. ".

Fénykép

A fénykép egy csoportkép, melyen Ádám Jenő a felső sorban balról a második. A fénykép Velencében, a Szent Márk téren készült.

Fénykép

A fénykép egy csoportkép, melyen Ádám Jenő középen áll. A társaság mellett egy elkerített szobor látható.

Fénykép

A fénykép egy csoportkép, melyen Ádám Jenő az első sorban bal oldalon látható. A fotó egy temetőben készülhetett, a Dalárda tagjai egy megkoszorúzott kereszt előtt állnak.

Fénykép

A csoportról készült fényképen Ádám Jenőt a jobb oldalon láthatjuk, miközben sétálnak éppen. A kép Belgrádban készült 1940. május 12.-én a Budai Dalárda szereplésekor.

Fénykép

A fénykép a Budai Dalárdáról készült csoportkép, melyen Ádám Jenő bal oldalon látható. A fotó egy temetőben készülhetett, a Dalárda tagjai koszorút helyeznek el egy keresztnél.

Fénykép

A fényképen a Budai Dalárdát láthatjuk éneklés közben, Ádám Jenő vezényletével. A fotó egy temetőben készülhetett, a csoport egy kereszt előtt áll.

Levelezőlap

A fényképen a Hitler Adolf téri (ma Hunyadi téri) Nemzeti Színházat láthatjuk Kolozsváron, valamint az előtte álló régi autómobilokat. A kép eredetileg levelezőlapnak készült, a "Margit" fényképészet, Budapest-Lillafüred készítette, bal felső sarkában a következő szöveg olvasható: " Kolozsvár. Hongrie - Hungary, Hitler Adolf tér látképe, háttérben a feleki hegyekkel". Kézírással pedig ez áll rajta: " Hangverseny a Budai Dalárdával a bécsi döntés után. Valamint előadás "Ősi örökségünk, muzsikánk" címmel".

Fénykép

A fényképen a Budai Dalárdát láthatjuk éneklés közben, Ádám Jenő vezényletével. A fotó Sztankovics sírjánál készült, amikor a belgrádi temetőben a Dalárda megkoszorúzta a szerb mester nyughelyét.

Fénykép

A fénykép a Budai Dalárdáról készült csoportkép, a Szent György-templom előtt, az Oplenac-hegy tetején Topola városában, Szerbiában. Ádám Jenőt az első sorban láthatjuk napszemüvegben. A csoport tagjai koszorúzásra készültek. A kép eredetileg levelezőlapnak készült, de nem használták fel.

Fénykép

A fényképen a Budai Dalárda néhány tagja, középen pedig Ádám Jenő látható. A fotó egy temetőben készülhetett Belgrádban 1940. május 12.-én. A Dalárda tagjai itt Sztankovics Kornél sírjánál állnak.

Fénykép

A fényképen a Ádám Jenőt láthatjuk, aki éppen a Budai Dalárdát vezényli. A fotó Belgrádban egy temetőben készülhetett 1940. május 12.-én, a csoport egy kereszt előtt áll.

Fénykép

A fénykép a Budai Dalárdáról készült csoportkép. Ádám Jenő az első sorban balról a harmadik. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Belgrád Jugoszlávia Ádám Karigazgató Úrnak őszinte szeretettel Drahos József, Budai Dalárda. 1942. VI.21. Budai Dalárda".

Fénykép

A fénykép a Budai Dalárdáról készült csoportkép. Ádám Jenő középen látható, ő tartja a kezében a kabátját. A kép Velencében készült a Szent Márk téren, a Szent Márk-székesegyház előtt.

[Last update: ]