museum-digital
CTRL + Y
hu
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_08.

SZHGY_ÁJ_F_08.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő és Rőmer Olga fiatalabbik lányát, Erikát láthatjuk. A kislány nagy masnit visel a hajában. A hátulján lévő feliratban ez olvasható: "Erika, Eja leányom 5 évesen (1942)".

Fénykép

A fénykép Ádám Jenő és Rőmer Olga fiatalabbik lányát, Erikát ábrázolja. A fénykép hátulján ez olvasható: "Édesapámnak szeretettel 1969. aug. 18.-án." A fénykép műteremben készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk a születése után. A kép hátulján ez szerepel: " Eja születése 1. napja".

Fénykép

Ez a kép egy festményről készült fénykép. A festményt Feszty Masa, a család jó barátja készítette Ádám Erikáról 1950-ben. Jelenleg az Ádám Jenő Emlékházban látható Szigetszentmiklóson.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő kisebbik lánya, Ádám Erika látható, aki éppen virágokat locsol egy erkélyen. A kép hátuljára 1938(?) van ráírva.

Fénykép

A fényképen a VII.B.-ről egy osztályképet láthatunk, amin Ádám Erika is szerepel. Ő az első ülő sorban jobbról a második, kék tintával meg is van jelölve. A kép 1949-50-es tanévben készült. A fotó hátulján rengeteg aláírás szerepel.

Fénykép

A fényképen a VI.B.-ről egy osztályképet láthatunk, amin Ádám Erika is szerepel. Ő az első ülő sorban jobbról a harmadik, kék tintával meg is van jelölve. A kép 1948-49-es tanévben készült. A fotó hátulján rengeteg aláírás szerepel.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő kisebbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk, aki egy babát tart a kezében. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Sok-sok szeretettel Eja", egy másik kézírással pedig 955 (1955). Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_9.31. számú képhez.

Fénykép

Egy portréképet láthatunk Ádám Erikáról. A kép R. Kiss Jolán műtermében (II. Malinovszki Fasor T: 456-935) készült. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Ejuskám, amikor még egészséges ... 17-18 évesen". Ezalatt a szöveg alatt volt egy korábbi írás, de abból már csak az "Édesanyám" szó olvasható ki. A fotóból még egy példány található a gyűjteményben, ennek a hátoldalán a következő feliratok találhatóak: "Jutkának sok szeretettel, Eja" egy másik kézírással pedig: "Erika leányom, amikor még egészséges volt. 1956".

Fénykép

A fényképen Ádám Erika látható, a háttérben Badacsony illetve a Balaton. A kép a Balaton déli partján készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép műteremben készült.

Fénykép

A fénykép Ádám Jenő és Rőmer Olga fiatalabbik lányát, Erikát ábrázolja. A fénykép hátulján ez olvasható: "Édesapának 1970. december 12.-én, születésnapján, Eja." A fénykép műteremben készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Erikát és egy másik hölgyet láthatunk egy csónakban evezni egy csónakázó tavon. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.16. és 8.17. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Erikát és egy másik hölgyet láthatunk egy csónakban evezni egy csónakázó tavon. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.15 és 8.17. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Erikát és egy másik hölgyet láthatunk egy csónakban evezni egy csónakázó tavon. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.15. és 8.16. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő kisebbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép műteremben készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő kisebbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép a természetben készült. A kép hátuljára ez van írva: "Eja 1955".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép műteremben készült. A fotó hátulján egy írás szerepelt, de az alját eltépték, így csak annyi olvasható: " Itt már be......".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép hátulján ez szerepel: "Ádám Erika 1978 körül".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép egy teraszon készült. A fénykép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Ádám Erika 1976 körül.". AZ SZHGY_ÁJ_F_8.27. számú képen évszámként 1980. július 19. szerepel. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.26. és 8.27. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt és lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép egy teraszon készült. A fénykép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Édeslányom Ejuskám 1980. július 19.-én, Ilonánk felvétele.". Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.26. és 8.28. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő és Rőmer Olga fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk. A kép egy teraszon készült. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_8.27. és 8.28. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen két hölgyet láthatunk, a jobb oldali Ádám Jenő kisebbik lánya, Ádám Erika.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő és Rőmer Olga fiatalabbik lányát, Ádám Erikát láthatjuk.

[Rekord frissítve: ]