museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_07.

SZHGY_ÁJ_F_07.

Ádám Jenő feleségének, Röhmer Olgának a családját ábrázoló fényképek.

[ 13 Objects ]

Fénykép

A fénykép hátulján ez olvasható: "Feleségem szülei." Rőmer Ravenstein Alfréd és Henrich Jozefa (Johanna Josepha Henrich). A fénykép ünnepi viseletben ábrázolja a házaspárt. Eredetileg levelezőlapnak szánták, de nem használták fel. A kép műteremben (Atelier Mayer, Abbazia) készült.

Fénykép

A fényképen egy fiatal, katonai egyenruhát viselő férfit láthatunk. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: "Az egyik Rőmer fiú.".

Fénykép

A fényképen egy katonai egyenruhát és kitüntetéseket viselő férfit láthatunk. A kép Carl Beck fényképészeti műtermében (Wien, III. Hauptstrasse 86.) készült. A fotó elején kézírással ez látható: "Károlybácsi Wien 1914 IV/12.", a hátulján pedig ez olvasható: " Feleségem nagybátyja".

Fénykép

A fényképen egy hölgyet láthatunk, aki Rőmer Olga testvére, Rőmer Leona. A kép műteremben készült. A fotó hátulján az alábbi szöveg olvasható: "1925. december / Rőmer Leona feleségem nénje".

Fénykép

A fényképen egy hölgy látható, aki Rőmer Olga testvére. A kép hátuljára ezt írták: " Szerető testvéred Manczi Bp. 1916. VIII.28.".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő feleségének, Rőmer Olgának az édesanyja és nővére látható.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő feleségének, Rőmer Olgának az édesanyját, Johanna Josepha Henrichet láthatjuk. A kép hátulján az alábbi írás olvasható: "Feleségem édesanyja, akit annyira szeretett.". A kép műteremben készült.

Fénykép

A fényképen három fiatal lányt láthatunk. A kép hátulján az szerepel: "Feleségem unokahugai". A fotó műteremben (Déli Vasút fényképész Budapest I. Krisztina-körút 101.) készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő feleségét, Rőmer Olgát láthatjuk nagybátyjai társaságában. A jobb oldalon álló férfi az SZHGY_ÁJ_F_7.2. számú képen Károly bácsiként szerepel.

Fénykép

A fényképen két hölgyet láthatunk, akik Rőmer Olga testvérei. A kép hátulján az alábbi szövegek olvashatóak: " Feleségem két nénje" és egy másik kézírással pedig: " Szerető testvéreid Manczi és Leonka, Bpest 1916. VIII.28.".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő feleségét, Rőmer Olgát láthatjuk nagybátyja társaságában. A férfi az SZHGY_ÁJ_F_7.2. számú képen Károly bácsiként szerepel.

Fénykép

A fénykép hátulján lévő írás szerint a képen Rőmer Olga bátyját és az ő családját láthatjuk. A fotón egy házaspár két fiúgyermekkel áll a feldíszített karácsonyfa előtt.

Fénykép

A fényképen egy hölgyet láthatunk egy kisgyermekkel az ölében egy nyugágyban a kertben. A kép hátulján az alábbi szöveg szerepel: " Családom olyan igen szeretett Nagyikája (megh. 1965-ben) egy ismeretlen kis gyermekkel.".

[Last update: ]