museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_02.

SZHGY_ÁJ_F_02.

Ádám Jenőről készült nem beállított portrék.

[ 36 Objects ]

Fénykép

Ádám Jenőről készült ez a portrékép oldalnézetből. Háttérben egy épület falának egy részlete látszik. Hátuljára bordó papírt ragasztottak, amire az van ráírva, hogy 80 évesen. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.7. számú képhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk munka közben . A hátulján lévő írás szerint Zeneakadémia 1975. A háttérben egy mellszobor látható. Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.10., 2.11. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, aki egy fotelben ülve a British Airways repülőjegyét vagy brosúráját olvassa. A kép a Moszkva téri lakásában készült.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható. A kép hátulján lévő írás szerint a Pasaréti úti villában készült a kép. Ádám Jenő a teraszon ül egy fonott székben pizsamában. Ugyanekkor készült az SZHGY_ÁJ_F_21.6. számú kép is.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható szülőházában, az Ádám Jenő Emlékházban. A fotó 1980-ban készült. A háttérben egy kiállított vitrin és a falakon lógó képek figyelhetők meg. Ádám Jenő egy karosszékben ül és beszélget valakivel. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.24., 233., 234. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő egy ház kertjében üldögél, körülötte kerti székek és egy asztal. A háttérben bokrok, fák és épületek körvonalai figyelhetők meg. A fotó hátulján ez olvasható: "Pihenés a kertben".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható, aki éppen egy előadást tart. Előtte az asztalon a jegyzetei és egy mikrofon. Ez a fénykép egy repró.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt látjuk, aki éppen nyaralt. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: " Ádám Jenő nyaral, Rab-Barbat, 1967. szept. 15.".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt látjuk, aki egy előadást tartott Kassán, 1968. május 29-én. Ádám Jenő előtt a jegyzetei és egy mikrofon, tőle jobbra egy zongora, a háttérben pedig egy kép Kodály Zoltánról.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk egy erkélyen ülve. Előtte az asztalon papírok, íróeszközök és a fésűje hever. A kép hátulján az 1980-as évszám szerepel, viszont az ugyanekkor készült SZHGY_ÁJ_F_2.18. számú képen pedig az "1975 körül" olvasható. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.17. és 2.18. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, ahogy egy fotelben üldögél. Ez a fotó ugyanakkor készült, mint az SZHGY_ÁJ_F_2.20. számú kép, 1978 karácsonyán Virányiéknál.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Hadifogságból való visszatérés után 920.".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, aki éppen olvas valamit. Sajnos a kép egy kicsit el van mosódva. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: " Ellusnak Jenő 969. X. 6. ......".

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk 80 évesen, aki egy épület előtt áll kabátban. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.8. számú képhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk munka közben . A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: " Tévéfelvétel a Zeneakadémia Tanácstermében, 1975. IX.". A háttérben egy mellszobor látható. Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.9., 2.11. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk munka közben . A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: " Zeneakadémia,1975. IX. hó, Tévéfelvétel". Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.9., 2.10. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, aki egy autó mellett áll. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: " Gyöngyös. 1978 aug. 29. Sanyi autója mellett."

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, aki egy teraszon üldögél. A kép hátulján az 1976-os évszám szerepel.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk egy erkélyen ülve. Előtte az asztalon papírok, íróeszközök és a fésűje hever. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.18 és 2.19. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk egy erkélyen ülve. Előtte az asztalon papírok, íróeszközök és a fésűje hever. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.17. és 2.19. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk a karácsonyfa előtt ülve. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: " 1978 Karácsony - Virányiéknál". Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.21. számú képhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenő látható szülőházában, az Ádám Jenő Emlékházban. A fotó 1980-ban készült. Ádám Jenő egy karosszékben ül. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_2.23., 233., 234. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk a családi sír mellett. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Az Ádámok sírja 978. nov.".

[Last update: ]