museum-digital
CTRL + Y
en
Helytörténeti Gyűjtemény és Ádám Jenő Emlékház, Szigetszentmiklós SZHGY_ÁJ_F_01.

SZHGY_ÁJ_F_01.

Fénykép

A fénykép Ádám Jenőt ábrázoló porté. A kép műteremben készült. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.15. számú képhez.

Fénykép

Ez a fénykép egy portrékép Ádám Jenőről. Székely Miklós Ádám Jenő élete és munkássága című könyvében ezalatt a kép alatt annyi szerepel, hogy a Budai Dalárda karnagya 1931. A fénykép műteremben készült (Hunnia fényképész Budapest, IV. Kossuth Lajos u. 7.). Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.20. számú képhez.

Fénykép

A fénykép egy portrékép a fiatal Ádám Jenőről.

Fénykép

Ezen a fényképen egy portréképet láthatunk Ádám Jenőről. A fénykép műteremben készült ("Diskay" Fotó-Műterem Budapest VII., Rákóczi út 18. Telefon : 34-8-81.). Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.23., 1.24., 1.25. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. A kép műteremben készült. Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.9., 1.10., 1.11. számú képekhez.

Fénykép

Ezen a fényképen a Ádám Jenőről láthatunk egy portréképet. A kép műteremben készült 1930-ban. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.9., 1.10., 1.12. számú képekhez. A fotó műteremben készült.

Fénykép

A fénykép az ifjú Ádám Jenőt ábrázolja ünnepi öltözékben, csokornyakkendővel. Hátulján a következő írás szerepel: "1915. Tanítóképző Képesítő vizsga tablójáról". A fénykép Goszleth István és fia fényképészek, Budapest Kossuth Lajos utca 7. műtermében készült, és egy műtermi kartonra van ragasztva a fotó. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.3., 1.4., 1.5., 1.6. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen egy Ádám Jenőről készült portéképet láthatunk. A kép valószínűleg műteremben készült.

Fénykép

A fényképen a fiatalkori Ádám Jenőt láthatjuk, aki éppen zongorázik. Előtte egy kotta és a zongora tetején egy kis mellszobor. A kép hátulján a következő szöveg olvasható: " 1920/21 telén (szükséglakásban), II. Donáti u. 2.".

Fénykép

Ezen a fényképen egy portréképet láthatunk Ádám Jenőről. A fénykép műteremben készült ("Diskay" Fotó-Műterem Budapest VII., Rákóczi út 18. Telefon : 34-8-81.). Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.22., 1.23., 1.25. számú képekhez. Székely Miklós Ádám Jenő élete és munkássága című könyvében megjelenik ugyanez a fénykép, ott azt írta alá Felix Weingartner tanítványa (153. oldal).

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk egy éves korában. A kép műteremben készült 1897-ben. A hátulján a következő szöveg olvasható: " Ez én vagyok: Ádám Jenő 1 éves koromban 1897-ben."

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk, aki katonai egyenruhát visel. A kép műteremben készült.

Fénykép

A fényképen a fiatalkori Ádám Jenőt láthatjuk oldalnézetből. A portré műteremben készült. Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.4., 1.5., 1.6., 1.7. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen a fiatalkori Ádám Jenőt láthatjuk oldalnézetből. A portré műteremben készült. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: "Tanítóképző. - tablófénykép 1916 május". Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.3., 1.5., 1.6., 1.7. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen a fiatalkori Ádám Jenőt láthatjuk oldalnézetből. A portré műteremben készült. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: " Tanító-Képesítői végzős koromból 1915". Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.3., 1.4., 1.6., 1.7. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen a fiatalkori Ádám Jenőt láthatjuk oldalnézetből. A portré műteremben készült. A kép hátulján az alábbi szöveg olvasható: " Tanítóképző 1915. Tablókép". Ez a fénykép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.3., 1.4., 1.5., 1.7. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. A portré műteremben készült. A fotó bal alsó sarkában az Orsz. Magy. Kir. Zeneművészeti Főiskola bélyegzője található. Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.10., 1.11., 1.12. számú képekhez.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. A portré műteremben készült. A fotó alján Ádám Jenő aláírása szerepel. A kép hátulján lévő szöveg nem teljesen olvasható, mert a fotó tetejéből levágtak egy darabot. Ami olvasható: " Hivatalosan igazolom, hogy a tuloldali kép Ádám Jenő székesfővárosi pol(gári) iskolai tanárt ábrázolja, ki vezetésem alatt álló X. Százados úti p.... fiu iskonál (iskolánál) működik. Budapest 1926. I. 8. Igazgató". Ez a kép kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.9., 1.11., 1.12. számú képekhez.

Fénykép

A fénykép Ádám Jenőt ábrázoló porté. A kép Halmi Béla udvari és kamarai fényképész műtermében készült (Budapest, Kecskeméti utca 19). Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1.14. számú képhez.

Fénykép

A fénykép Ádám Jenőt ábrázoló porté. A kép Vajda M. Pál műtermében készült (Budapest, VII. Damjanich utca 52.). A hátulján az alábbi szöveg olvasható: 1930 - Ádám Jenő zeneművész.

Fénykép

A fényképen Ádám Jenőt láthatjuk. A kép hátulján egy aláírás szerepel és az 1921-es évszám. A fotó valószínűleg műteremben készült.

Fénykép

A fénykép egy portrékép Ádám Jenőről. A jobb felső sarokban látható egy lyukasztás nyoma. A kép a Hunnia fényképész műtermében készült (Budapest IV., Kossuth Lajos u. 7.). A fotó hátulján kétféle kézírás is látható. Az egyik: " Ádám Jenő Bpest I. Fery Oszkár u. 57. III. 46.". (Fery Oszkár utcát jelenleg Kiss János altábornagy utcának hívják.) A másik kézírással pedig ez olvasható: "1940 rádiós előadás". Ez a fénykép kapcsolódik az SZHYGY_ÁJ_F_1.19. számú képhez.

Fénykép

A fénykép egy portrékép Ádám Jenőről. A kép ugyanakkor és ugyanott készült, mint az SZHGY_ÁJ_F_1.18. számú kép, a Hunnia fényképész műtermében (Budapest IV., Kossuth Lajos u. 7.). Azt, hogy pontosan mikor készült a kép, nem lehet tudni, mert az SZHGY_ÁJ_F_1.18. számú kép hátulján 1940 szerepel, az SZHGY_ÁJ_F_1.19. számú fotó túloldalán pedig 1939 az évszám.

Fénykép

A fénykép egy Ádám Jenőről készült portrékép, oldalnézetből. A kép műteremben készült. Ez a fotó kapcsolódik az SZHGY_ÁJ_F_1. 21. számú képhez.

[Last update: ]