museum-digital
CTRL + Y
en
КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР Археологічні знахідки з смт Гоща

Археологічні знахідки з смт Гоща

Археологічні знахідки доби Неоліту (VII-V тис. до н.е.), Мідно-бронзового віку(V тис. до н.е.-І тис.до н.е), Давньої Русі (ХІ-ХІІІ ст.), Литовосько-польської доби(XIV-XVII ст.), які отримані у ході археологічних розвідок та розкопок.

[ 6 Objects ]

Голка

Кістяна голка, вушко втрачене. Виготовлена за допомогою полірування.

Фігурка глиняна ІV-III тис. до н. е.

Зооморфна коричневоглиняна пустотіла фігурка кабанчика, положиста, з 11 глиняними кульками усередині. Фігурка має всі анатомічні ознаки притаманні для свині: 4 короткі ніжки, два вушка, рильце та хвостик. Тіло роздуте, має овальну форму. Одна задня ніжка у фігурки відбита у давнину. Трипільська культура.

Проколка Х-ХІ ст.

Проколка, виготовлена з трубчастої кістки. Виявлена у заповнені об'єкта № 6.

Розвал горщика ІХ-Хст.

Розвал верхньої частини горщика, поверхня від коричневого до сірого кольору, домішка дрібного піску , блискітки мінералу. Тулуб конічний, плічка значно опуклі, шийка звужена, вінце карнизоподібне, відігнуті назовні. Плічка вкриті горизонтальними заглибленими лініями. Виявлено в об’єкті № 1.

Проколка Х-ХІ ст.

Проколка виготовлена із трубчастої кістки за допомогою різання, шліфування та полірування. Виявлена у заповнені об'єкта №6.

Кільце – обручка

Кільце має яйцеподібну форму, у перетині вірогідної дужки є круглим, у місці вірогідного щитика – овальним. Виріб вкритий густою світло-коричневою патиною. За технологією виготовлення варто датувати ХІІ – ХІІІ ст.

[Last update: ]