museum-digital
CTRL + Y
en
Національний музей історії України Набір підставок для кави

Набір підставок для кави

Набір з чотирьох зарфів – підставок під кавові чашечки.

[ 4 Objects ]

Підставка під кавову чашку. Зарф

Зарф – підставка під кавову чашечку, срібна, з гравірованим орнаментом, на невисокій ніжці. Кава з'явилась в Османській імперії з другої половини XVI ст., коли турки завоювали Йемен, багатий кавовими плантаціями. Тісні зв'язки Османської імперії і Кримського ханства привели до того, що кава набула широкого вжитку в кримських містах. Каву варять міцною і п'ють з маленьких керамічних чашечок, запиваючи холодною водою. Для чашечок без ручок використовували спеціальні підставки - зарф. Зарф у ХІХ ст. виготовляли зі срібла або міді в техніках лиття, карбування, філіграні, оздоблювали емалями, зерню, вставками коралів, скла і т.д.

Підставка під кавову чашку. Зарф

Зарф – срібна підставка під кавову чашечку, з гравірованим орнаментом, на невисокій ніжці. Кава з'явилась в Османській імперії з другої половини XVI ст., коли турки завоювали Йемен, багатий кавовими плантаціями. Тісні зв'язки Османської імперії і Кримського ханства привели до того, що кава набула широкого вжитку в кримських містах. Каву варять міцною і п'ють з маленьких керамічних чашечок, запиваючи холодною водою. Для чашечок без ручок використовували спеціальні підставки - зарф.

Підставка під кавову чашку. Зарф

Зарф срібний, з гравірованим орнаментом, на невисокій ніжці. Кава з'явилась в Османській імперії з другої половини XVI ст., коли турки завоювали Йемен, багатий кавовими плантаціями. Тісні зв'язки Османської імперії і Кримського ханства привели до того, що кава набула широкого вжитку в кримських містах. Каву варять міцною і п'ють з маленьких керамічних чашечок, запиваючи холодною водою. Для чашечок без ручок використовували спеціальні підставки - зарф. Зарф у ХІХ ст. виготовляли зі срібла або міді в техніках лиття, карбування, філіграні, оздоблювали емалями, зерню, вставками коралів, скла і т.д.

Підставка під кавову чашку. Зарф

Зарф – підставка під кавову чашечку.Срібна, на невисокій ніжці, прикрашений гравіруванням. Кава з'явилась в Османській імперії з другої половини XVI ст., коли турки завоювали Йемен, багатий кавовими плантаціями. Тісні зв'язки Османської імперії і Кримського ханства привели до того, що кава набула широкого вжитку в кримських містах. Каву варять міцною і п'ють з маленьких керамічних чашечок, запиваючи холодною водою. Для чашечок без ручок використовували спеціальні підставки - зарф. Зарф у ХІХ ст. виготовляли зі срібла або міді в техніках лиття, карбування, філіграні, оздоблювали емалями, зерню, вставками коралів, скла і т.д.

[Last update: ]