museum-digital
CTRL + Y
en
Музей народної архiтектури i побуту у Львовi iм. Климентiя Шептицького / Lviv Skansen Стелаж "Н"

Стелаж "Н"

Стелаж із сітою для зберігання живопису

[ 12 Objects ]

Ікона "Апостол Петро"

На іконі зображений старий чоловік з округлою сивою бородою. Ліва рука піднята. Права опущена з ключем вниз. Хітон світло-коричневий. (с. Яричів, Кам`янко-Бузький р-н, Львівська обл.)

Ікона Апостол

Зображено сивобородого старого чоловіка з книгою в руках у білому хітоні. (с. Новий Яричів, Кам'янко-Бузький р-н, Львівська обл.)

Ікона Апостол

Зображено молодого безбородого чоловіка. У лівій руці згорток. Права рука піднята на рівні пояса. Хітон (гіматій) яскраво-рожевоого кольору. (с. Новий Яричів, Кам`янко-Бузький р-н, Львівська обл.)

Ікона "Апостол"

На іконі, де зображений чоловік волосся і довга клиновидна борода темного кольору. Руки опущені вниз. Згорток у лівій руці. Накидка темно-синя. (с. Новий Яричів, Кам`янко-Бузький р-н, Львівська обл.)

Ікона "Апостол"

На тонкій дошці, обрамленій спільною для апостольського ряду рамою, намальовано постать чоловіка на весь зріст. Волосся коротке, світло-коричневе, хітон синій. У правій руці згорток білого паперу. Ліва рука піднята вверх. Фон золотисто-червоний. Час виготовлення - поч. XVIII ст. (с. Новий Яричів, Кам`янко-Бузький р-н, Львівська обл.)

Ікона "Косьма і Дам'ян"

На прямокутній площині двох дошок, покритій гравірованим шаром, олійною фарбою зображено на повний зріст двох чоловіків. Молодий в червоному плащі, з палицею в правій і торбинкою в лівій руці. Старий з сивою бородою, в синьому плащі і скринькою в лівій руці. На головах в них ніби тюрбани з червоними перами. Зверху злітає голуб, а під ними напис: "С. Безсребницы Козма и Димян". Рама проста. Час - XIX ст. (с. Скнилів, Золочівський р-н, Львівська обл.)

Ікона Апостол

На прямокутній площині трьох дошок олійними фарбами на повний ріст зображено два чоловіки. Молодший з коричневою короткою бородою і волоссям, ліву руку з розкритою долонею підняв до рівня грудей, а в правій майже горизонтально тримає книжку з защіпками. Старший з довгою сивою бородою, ліву руку притулив до грудей, а правою підтримує хітон (гіматій). В нижній частині ікони є значні втрати художнього шару. (с. Хоросно, Пустомитівський р-н, Львівська обл.)

Ікона "Апостол"

На площині трьох дошок з заокругленим верхнім зрізом олійними фарбами на повний зріст зображено два чоловіки. Старший високочолий з сивою бородою, лівою рукою підтримує розгорнуту книжку, а в правій руці тримає гусяче перо. Молодший з довгим кучерявим волоссям, короткою бородою, стоїть за ним. (с. Хоросно, Пустомитівський р-н, Львівська обл.)

Ікона "Апостол"

На площині трьох дошок з заокругленим верхнім зрізом олійними фарбами зображено два чоловіки. Старший з короткою сивою бородою правою рукою на рівні плеча тримає розгорнуту книжку. Молодий з довгим кучерявим волоссям без бороди, лівою рукою підтримує під пахою книжку з темно-зеленими обкладинками. (с. Хоросно, Пустомитівський р-н, Львівська обл.)

Ікона "Св. Миколай"

На одній суцільній липовій дошці ікона виконана в техніці олійного малярства, без грунту, обрамлена простою рамою, кріплена до дошки тиблями. Погруддя святого в зеленому омофорі з трьома хрестами, в червоному сакосі, зелених нарукавниках, білому стихарі, на голові мітра. Правою рукою святий благословляє, у лівій тримає Євангеліє в зеленій палітурці. Довкола голови святого є широкий німб. Ікона має жовте тло, у верхніх кутах зображено дві стилізовані білі ружі з зеленим листям.

Ікона "Архидиякон Лаврентій"

Ікона "Архидиякон св. Лаврентій". На вузькій заґрунтованій дошці живописно зображено чоловіка в золотисто-жовтому вбранні з чашею у правій руці. Навколо голови символ святості. (м. Новояворівськ, Яворівський р-н, Львівська обл.)

Ікона "Апостол"

На прямокутній площині двох дошок, олійними фарбами на повний зріст зображено два чоловіки. Апостол Петро в лівій руці біля грудей тримає ключ, а правою рукою під пахвою підтримує велику книгу з защіпками. Він в сірувато-голубій сорочці і жовто-коричневому хітоні (гіматії). Другий Апостол лівою рукою підтримує розгорнуту книжку, а в правій опертій на книжку, тримає гусяче перо. (с. Хоросно, Пустомитівський р-н, Львівська обл.)

[Last update: ]