museum-digital
CTRL + Y
en
Музей народної архiтектури i побуту у Львовi iм. Климентiя Шептицького / Lviv Skansen Стелаж "Ф"

Стелаж "Ф"

Стелаж із сітою для кріплення живопису

[ 5 Objects ]

Ікона. Апостол Вартоломей

На поверхні липової дошки видовженої прямокутної форми, покритої шаром позолоченого левкасу на повний ріст темперою зображений молодий чоловік з чорним волоссям, вусами і короткою бородою, який в опущеній лівій руці тримає свиток паперу, а праву на рівні грудей підняв для благословення. Він в червоній тозі і сіро-зеленій сорочці, босий. Ікона прикріплена до рами. Датування - поч. XVIII ст.

Ікона Апостол Марко

На поверхні липової дошки видовженої прямокутної форми, покритої позолоченим шаром левкасу темперою на повний ріст зображений молодий чоловік в сіро-білій сорочці та коричнево-фіолетовій тозі, який перед собою в руках тримає книжку. Голова повернута вправо, вуса, борода і волосся чорні, короткі. Ікона прикріплена до об'ємної рами з накладною різьбою. Датування - поч. XVIII ст.

Ікона. Апостол Яків

На поверхні липової дошки прямокутної видовженої форми, покритої шаром левкасу з позолотою, темперою на повний ріст зображений молодий чоловік з вусами і коротенькою бородою, який в лівій руці тримає свиток паперу, а долоню правої руки притулив до грудей. Він в червоній тозі і сірій сорочці, босий. Ікона прикріплена до об'ємної рами з накладною різьбою. Датування - поч. XVIII ст.

Ікона. Празник Успіння Богородиці

На поверхні двох смерекових дошок з півовальним верхнім зрізом з прямокутним виступом посередині зображена сцена Успіння Богородиці. Богородиця лежить на високому одрі, закритою з боків червоною тканиною, а зверху білою. Вона в голубому платті, червоній накидці. Ззаду за одром між двома будівлями стоїть Христос, який тримає повиту в білу тканину дитину - душу Богородиці. Біля нього стоять апостоли в єпископських одежах. Апостол Петро в звичайному одязі тримає кадило.

Царські врата

Царські врата. Частини, правої та лівої врат вирізьблені з суцільної дошки, по мотиву виноградної лози з гронами винограду. Ліва частина врат - в клеймах зображені, вірогідно, пророки Давид і Соломон в коронах з скіптрами. Ліва частина втрат - три клейма, на зворотній стороні прибиті дві завіси, виготовлені ковальським способом. Права сторона - два клейма. Різьба об'ємна, левкас облущився.

[Last update: ]