museum-digital
CTRL + Y
en
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького Літературно-громадський тижневик "Степь"

Літературно-громадський тижневик "Степь"

Група представляє собою електронну копію двох підшивок літературно-громадського тижневика «Степь», який видавався в Катеринославі протягом 1885-1886 рр. Комплекс складається з 51 випуску (№ 50 відсутній, два випуски мають № 31). Зберігається в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я" - філії Дніпропетровського національного історичного музею ім. Д. Яворницького.

[ 50 Objects ]

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 1)

Випуск № 1 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 2)

Випуск № 2 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 3)

Випуск № 3 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 4)

Випуск № 4 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 5)

Випуск № 5 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 6)

Випуск № 6 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 7)

Випуск № 7 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 8)

Випуск № 8 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 9)

Випуск № 9 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 10)

Випуск № 10 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 11)

Випуск № 11 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 12)

Випуск № 12 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 13)

Випуск № 13 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 14)

Випуск № 14 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 15)

Випуск № 15 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 16)

Випуск № 16 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 17)

Випуск № 17 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 18)

Випуск № 18 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 19)

Випуск № 19 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 20)

Випуск № 20 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 21)

Випуск № 21 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 22)

Випуск № 22 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 23)

Випуск № 23 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

Літературно-громадський тижневик «Степь» (Вип. 24)

Випуск № 24 літературно-громадського тижневика «Степь» - однієї з перших газет Катеринослава, що виходила протягом 1885-86 рр.. Витримала 51 випуск. Фактичним редактором видання був О. Єгоров (катеринославський юрист, журналіст та письменник), номінальним - петербурзький письменник та публіцист П. Биков. Програма газети, в першу чергу, передбачала всебічне висвітлення проблем міського життя Катеринослава. Особлива увага приділялася історії краю, розвиткові сільського господарства і промисловості, охороні здоров’я, освіті, культурі, музейній та архітектурній справі, журналістиці, книговидавництву, проблемам провінційної преси. Наслідуючи сатиричні традиції української та російської культури, «Степь» сміливо та гостро викривала сваволю поміщиків, самодурство чиновників, хабарництво та казнокрадство, що панували серед губернських і земських діячів, осіб духовного стану. В газеті публікувались такі відомі представники творчої інтелігенції як І. Манжура, Я. Новицький, Г. Залюбовський, М. Биков, І. Акінфієв та інші. Знаходиться в бібліотеці музею "Літературне Придніпров'я".

[Last update: ]