museum-digital
CTRL + Y
en
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького Сарматські сережки

Сарматські сережки

Група сарматських сережок з фондів ДНІМ.

[ 5 Objects ]

Сережка

Бронзова кільцеподібна дротяна сережка з розімкнутими кінцями. Розкопки Ромашка В.А. у 2011 році між селами Краснопілля та Сурсько-Литовське Дніпровського району Дніпропетровської області. Курган 4, поховання 1.

Сережка

Фрагмент бронзової сережки з вузького пластинчастого дроту, кільцеподібна. Окисла. Розкопки Ромашка В.А. у 2011 році між селами Краснопілля та Сурсько-Литовське Дніпровського району Дніпропетровської області. Курган 4, поховання 1.

Сережка

Сарматська бронзова сережка з пластинчатого дроту зігнута півколом. Має рельєфний орнамент. Розкопки Ромашка В.А. у 2011 році між селами Краснопілля та Сурсько-Литовське Дніпровського району Дніпропетровської області. Курган 4, поховання 1.

Сережка

Сарматська кільцевидна сережка з припаяною кулькою і 3-а зернятками (кінці розімкнені). Виготовлена зі сплаву золота та срібла. З розкопок ДНУ на чолі з Костенко В.І. у 1986 році в селі Усть-Кам'янка Апостолівського району Дніпропетровської області. Курган 63.

Сережки

Сарматські кільчасті сережки з розімкненими кінцівками. З розкопок Яворницького Д.І. у 1914 році курганного поховання в місті Бахмут не території Брянського соляного товариства (копальня). Реставровані ДНІМ у 2007 році.

[Last update: ]