museum-digital
CTRL + Y
en
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького Сарматські підвіски

Сарматські підвіски

Група сарматських підвісок з фондів ДНІМ.

[ 9 Objects ]

Підвіска

Сарматська антропоморфна підвіска у формі мумії. Бронзова. Фрагментована. Знайдена поблизу м. Керч. Предмет з колекції О.М. Поля.

Підвіска

Сарматська зооморфна підвіска у вигляді голуба зі складеними крилами. Бронзова. Знайдений в м.Керч. Предмет з колекції О.М. Поля.

Підвіска

Сарматська бронзова підвіска, антропоморфна, у вигляді герми з головою чоловіка. На звороті є петелька. Орієнтовне датування: ІІ-І ст. до н.е. Відреставрована в ДНІМ у 1996 році. Знайдено поблизу м.Керч. Предмет з колекції О.М. Поля.

Підвіска

Сарматська бронзова стеловидна підвіска у вигляді людини. Виконано грубо. Орієнтов Знайдено поблизу села Парутине на місті стародавньої Ольвії. Предмет з колекції О.М. Поля.

Підвіска

Сарматська бронзова антропоморфна фігурка (чоловічок-воїн в шапці). Руки та ноги розставлені. На звороті є петелька. Бронзова. Орієнтовне датування: І-ІІ ст. н.е. З розкопок в селі Парутине Миколаївської області. Предмет з колекції О.М. Поля.

Підвіска

Бронзова підвіска у вигляді метелика з петелькою для підвішування. Місце знахідки невідоме.

Підвіска

Сарматська бронзова підвіска у вигляді триноги з чотирма петельками. Відреставрована в ДНІМ у 2001 році. Місце знахідки невідоме.

Амулет

Бронзовий амулет-підвіска у вигляді герми з головою чоловіка. Знайдений на початку ХХІ ст. в Криму (в могильнику на городищі Неаполі-Скіфському). З колекції Родзяловського С.В.

Підвіска

Зв'язка підвісок з намистин (3 одиниці) та завитків з бронзового дроту (5 одиниць). Розвідка Накельського та Стрельшекова (?) у 1945 році, біля річки Вороная ІІ (Синельниківський район, Дніпропетровська область).

[Last update: ]