museum-digital
CTRL + Y
en
Дніпропетровський національний історичний музей ім. Д.І. Яворницького Сарматське намисто

Сарматське намисто

Група сарматських намистин з фондів ДНІМ.

[ 42 Objects ]

Намистина

Сарматська намистина, овальна, сірого кольору. З розкопок Трифільєва Є.П. біля села Карань Маріупольського повіту Катеринославської губернії.

Намистини

Сарматські скляні/бурштинові намистини (8 одиниць). Круглі та пласкі. З розкопок Є.П. Трифільєва поблизу село Карань (на р. Кальміус) Маріупольського повіту Катеринославської губернії.

Намистина

Сарматська намистина, видовжена, блакитна. Знайдена в складі нашивки з семи наконечників стріл, стріл різної форми та величини, 3 залізних цвяхів, 1 червоноглиняного прясла та 1 кружки з піщанки. З випадкових знахідок в піщаних кучугурах поблизу с. Мануйлівка Новомосковського повіту Катеринославської губернії. Музею подарував селянин села Мануйлівки К. Слесаренко.

Намистина

Сарматська бурштинова намистина, кругла. З розкопок Городцова В.О. 1903 році в Бахмутському повіті Катеринославської губернії.

Намистина

Сарматська кругла намистина. Велика, бурштинова. З розкопок Городцова В.О. 1903 року в Бахмутському повіті Катеринославської губернії.

Намисто

Намистини зеленого і синього кольору зі скла, нанизані на нитку. Музею подарував Н.Ф. Трепке. Предмет з випадкових розкопок в селі Красногригорівка Катеринославського повіту Катеринославської губернії.

Намисто

Скляні намистини зеленого, жовтого, чорного, сірого та синього кольору. Знайдені в курганному похованні поблизу села Наталівка Олександрівського повіту Катеринославської губернії. Предмет з колекції О.М. Поля.

Намисто

Сарматські намистини (5 одиниць), одна з яких виготовлена з гірського кришталю, чотири інші - зі скла. Знайдені в курганному похованні поблизу села Наталівка Олександрівського повіту Катеринославської губернії. Предмет з колекції О.М. Поля.

Намисто

Сарматські маленькі скляні намистини чорного, синього та зеленого кольору. Дні з них спаяні між собою. Знайдені в курганному похованні поблизу села Наталівка Олександрівського повіту Катеринославської губернії. Предмет з колекції О.М. Поля.

Намисто

Сарматське скляне намисто жовтого, зеленого, сірого та чорного кольорів. Знайдені в курганному похованні поблизу села Наталівка Олександрівського повіту Катеринославської губернії. Предмет з колекції О.М. Поля.

Намистини

Сарматські скляні намистини (бісер). Крихкі, вищерблені. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №3.

Намистини

Сарматські бурштинові намистини, діжковидні, сплющені. Є залишки патини. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №3.

Намистини

Сарматські скляні намистини, спаяні. Орієнтовне датування: І ст. до н.е. - І ст. н.е. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №3.

Намисто

Сарматські скляні намистини у вигляді стиснутої кулі, темно-сині. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №3.

Намисто

Сарматське зелені намистини, виготовлені з єгипетського фаянсу. Крихкі. Орієнтовне датування: І ст. до н.е. - І ст. н.е. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №3.

Намисто

Сарматське скляне намисто, синє. Не має сучасних дефектів. Орієнтовне датування: І ст. до н.е. - І ст. н.е. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №4.

Намистини

Сарматське скляне намисто у вигляді трубочок, крихкі, поцірапані. З розкопок ДНІМ у 1987 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №4.

Намистини

Сарматські скляні чорні намистини, діжкоподібні, подовжені. З розкопок ДНІМ у 1990 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №1.

Намистини

Сарматські скляні намистини (бісер) жовтого та зеленого кольору. З розкопок ДНІМ у 1990 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області. Курган №5.

Намистини

Сарматські скляні намистини округло циліндричної форми темного кольору з жовтими плямами. З розкопок ДНІМ у 1990 році в селі Філія Межівського району Дніпропетровської області.

Намисто

Дрібні сарматські намистини (9 одиниць) зеленого, чорного та червоного кольору. Виготовлені зі скляної пасти. З розвідки 1942 (?) Бодянського О.В. біля гирла річки Вороної навпроти острова Кізлев. Синельниківський район Дніпропетровська область.

Намисто

Різнокольорові буси (9 одиниць) та один плаский бронзовий ґудзик з двома отворами. Античний імпорт. З розвідки Лагодовської Є.Ф. (?) у 1945 році біля річки Вороная І (Синельниківський район Дніпропетровська область).

Намистина

Фрагмент (половина) зеленої скляної намистини. Античний імпорт. З розвідки Лагодовської Є.Ф. (?) у 1945 р. біля річки Вороная І (Синельниківський район, Дніпропетровська область).

Намистина

Зелена скляна намистина. Античний імпорт. Розвідка Накельського та Стрельнікова у 1945 році на річці Вороная ІІ (Синельниківський район, Дніпропетровська область).

[Last update: ]