museum-digital
CTRL + Y
en
Національний музей історії України Серж Лифар

Серж Лифар

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Мандрівний рицар".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено, майже на повний зріст, чоловіка біля жердини, 3/4 вправо. Руками тримається за жердину. Одягнений в тренувальний костюм. Голова та обличчя прорисовані без деталей. Внизу праворуч зображено авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950". По нижньому краю ліворуч напис олівцем: "Chevalier Errant" (Мандрівний рицар). В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Балерина у балетній пачці; корпус тіла нахилений в правий бік, під кутом до підлоги; ноги витягнуті. Руки занесені над головою. Позаду - партнер, який правою рукою обіймає балерину за талію, ліва відведена в бік вгору. Корпус тіла повернутий 3/4 вправо, голова - ліворуч. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950". В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено, майже на повний зріст, чоловіка, схожого на Сержа Лифаря, що виконує танець; в лівій частині аркуша. Анфас, голова в профіль вправо. Ноги розставлені на ширині плечей; права рука піднята вгору, ліва витягнута в бік. Руки і ноги до кінця не прописані. В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено в повний зріст чоловіка, що сидить на підлозі. Права нога витягнута в бік, ліва - зігнута в коліні і виставлена перед правою ногою. Спирається на праву руку, ліва піднята вгору півколом. Голова повернута до лівого плеча і відхилена назад. Одягнений у світлу сорочку та темні брюки. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Monique/Lancelot/1949". Майже в лівому нижньому куті напис олівцем: "_Suite en blanc_" (Сюїта в білому). В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Балерина у довгій балетній спідниці, одна нога виставлена вперед; корпус трохи нахилений назад, права рука відведена в бік. Позаду стоїть чоловік і обіймає балерину за талію. Корпус нахилений до партнерки. Ліва рука піднята вгору. Одягнений в світлу сорочку та темні брюки. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950". В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Жізель".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Обидва спиною до глядача. Балерина ліворуч в балетній пачці, тріко темного кольору. Ліва рука відведена в бік, правою обіймає партнера за шию. Голова схилена до правого плеча. Партнер праворуч в костюмі балетному темного кольору, штани короткі до початку стегна. Ліву ногу відвів назад, спирається на праву. Обличчям в лівий бік, до партнерки. Права рука відведена в бік, лівою обіймає балерину за талію. В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Балерина ліворуч в балетній пачці, спирається на носок правої ноги, ліва зігнута в коліні, відведена в бік і торкається носком правої ноги. Корпус тіла анфас, риси обличчя намічені дуже умовно: очі та губи у вигляді рисочок. Руки не прорисовані. Праворуч - чоловік, схожий на Сержа Лифаря, спирається на ліву ногу, права відведена в бік. Корпус тіла анфас, голова в профіль вліво, до партнерки. Права рука витягнута в бік, паралельно підлозі, ліва - піднята вгору. Одягнений у світлу сорочку і темні штани. Риси обличчя прорисовані, але не детально. В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Балерина у балетній пачці, корпус тіла відхилений назад, права рука відведена назад, лівою охопила партнера за шию. Нога піднята вгору, носок витягнутий. Партнер спирається на праву ногу, зігнуту в коліні, ліва відведена в бік. Руками підтримує партнерку за талію. Корпусом тіла схилився до партнерки, обличчя звернув до неї. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950". В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Постать Сержа Лифаря, дві голови. нога та кисть руки.

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. В центрі, більш ніж поколінне, зображення чоловіка, схожого на Сержа Лифаря, спиною до глядача. Голова в профіль вправо. Риси обличчя прорисовані, але не детально. З лівого боку вгорі - нога, без стопи; нижче - голова чоловіка, схожого на С. Лифаря, в профіль вправо. З правого боку: вгорі - голова чоловіка, схожого на С. Лифаря, в профіль вліво. Нижче - кисть руки, звернутої вліво. Зображення кисті умовне. В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Мандрівний рицар".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст чоловіка, в профіль вліво, що стоїть на одному коліні, ліва нога зігнута і спирається на носок. Руки розведені в боки. Голова схилена. Одягнений у короткий верхній одяг з буфами у верхній частині рукавів та короткі, до початку стегна, штани. В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст чоловіка, схожого на Сержа Лифаря, що стоїть на одному коліні. Права нога зігнута в коліні, розвернута до глядача. Корпус тіла - 3/4 зворот вправо, голова нахилена до правого плеча. Руки розведені в боки: ліва вгору, права трохи відведена і опущена вниз. Одягнений у світлу сорочку, темні штани. Риси обличчя виписані, але не детально. В правому нижньому куті авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950" та особиста печатка С. Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Мандрівний рицар".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Балерина у балетній пачці, спирається на носок лівої ноги, права зігнута в коліні, носок витягнутий вниз. Корпус тіла відхилений назад вліво. Руки підняті вгору і відведені трохи назад. Партнер підтримує її за талію, ліва рука відведена в бік вгору. Обличчям звернувся до партнерки. Біля зображення праворуч авторський підпис олівцем: "Lancelot/950". Під зображенням напис чорнилом: "Le Chevalier Errant". В правому нижньому куті особиста печатка Сержа Лифаря у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, з написом в центрі, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній, а також розтушки. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. На передньому плані жіноча фігура у тренувальному тріко, що спирається на носок лівої ноги, права зігнута і відведена назад. Руки підняті вгору і зімкнені над головою. Позаду - партнер, спирається на ліву ногу, права відведена в бік. Руки підняті і зімкнені над головою. Голова повернута до партнерки. В правому нижньому куті авторський підпис олівцем: "Lancelot/1952".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Післяполудневий відпочинок Фавна".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст чоловічу фігуру, схожу на Сержа Лифаря, що виконує танець. Корпус тіла в 3/4 звороті вліво, голова в профіль вправо. Руки зігнуті в ліктях і покладені на стегна. Ноги зігнуті. Волосся у чоловіка завите, на тім'ї зібране у пучок. Підписів і печаток немає.

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Жізель".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу і чоловічу, що виконують танець. На першому плані чоловіча фігура спиною до глядача, у сценічному костюмі, у вигляді тріко з буфами у верхній частині рукавів. Праву ногу відвів у бік і спирається на носок. Руками підтримує партнерку за талію. Балерина знаходиться на другому плані, одягнена в довгу балетну спідницю. Корпус нахилений вперед, майже паралельно підлозі, в профіль вліво. Руки витягнуті вперед. Спирається на носок ноги, друга - відведена назад і піднята вгору. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. На передньому плані жіноча фігура у балетній пачці, спирається на носки ніг, що зігнуті в колінах. Корпус тіла трохи відхилений назад; права рука зігнута в лікті на рівні грудей, ліва - витягнута в бік. Голова схилена до партнера, який стоїть позаду і підтримує її за талію. Підписів та печаток немає.

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують елемент танцю. На першому плані жіноча фігура у тренувальному тріко: корпус тіла знаходиться під кутом до підлоги, нахилений в лівий бік, обличчям вниз. Руки відведені назад вгору, які тримає чоловік. що стоїть позаду. Ноги чоловік розставив на ширині плечей. Корпус тіла відхилений назад. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. На першому плані жіноча фігура у тренувальному тріко. Корпус тіла знаходиться під кутом до підлоги, нахилений в лівий бік. Голова схилена до лівого плеча. Позаду чоловіча фігура, ноги розставлені на ширині плечей, корпус тіла 3/4 вліво, голова в профіль вліво. Руками тримає підняті вгору руки партнерки. Підписів і печаток немає.

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. На першому плані жіноча фігура спиною до глядача. Корпус тіла нахилений вниз, ліва рука витягнута вперед, праву руку підняла вгору. Спирається на носок лівої ноги, права відведена назад і піднята вгору. Балетка пачка танцівниці позначена широкими смугами, що відходять в різні боки: у верхній частині більш густіший колір, в нижній - майже прозорий. Позаду партнер, що спирається на ліву ногу, права відведена в бік, носок витягнутий. Ліва рука відведена в бік. Голова в профіль вліво. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Сюїта в білому".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено чоловіка на повний зріст, що сидить на стільці(?). Праву, зігнуту в коліні, ногу поклав перед собою паралельно підлозі. Корпус тіла злегка нахилений вперед. Волосся зачесане назад. Риси обличчя прорисовані не детально. Підписів і печаток немає.

Начерк. Серж Лифар, що сидить.

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких та широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст чоловіка, схожого на Сержа Лифаря, що сидить. Корпус 3/4 вліво, голова в профіль вліво. Лівою рукою спирається, правою охопив праве коліно. Ноги зігнуті в колінах. Голова злегка нахилена. Підписів і печаток немає.

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Жізель".

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких і широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено на повний зріст дві постаті: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Танцівниця в довгій балетній спідниці нахилилась вниз, руки витягнула вперед, майже до підлоги. Спирається на носок ноги, друга нога відведена назад і піднята вгору. Партнер, що стоїть позаду, підтримує її за талію правою рукою, ліва відведена в бік вгору. Корпус тіла нахилений до балерини, голова нахилена. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950". В правому нижньому куті особиста печатка С. Лифаря, у вигляді двох лаврових гілок, вгорі розімкнених лірою, в центрі з написом, виконаним художнім шрифтом: "Li/far".

Начерк. Серж Лифар під час виконання балету "Мандрівний рицар"

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких і широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено дві постаті на повний зріст: жіночу та чоловічу, що виконують танець. Попереду чоловік в сценічному костюмі: короткому верхньому одязі з вузькими рукавами з буфами у верхній частині та короткими, майже до початку стегна, штанами. Спирається на ліву ногу, зігнуту в коліні, права - відведена бік, носок витягнутий. Руки розведені в боки. Голова в профіль вправо. Позаду нього партнерка, руки витягнуті вперед, покладені на плечі партнера. Спирається на носок правої ноги, ліва - піднята вгору, майже паралельно підлозі, носок витягнутий. Голова повернута в профіль вправо. Під зображенням авторський підпис олівцем: "Lancelot/1950" та назва балету французькою мовою: "Chevalier Errant" (Мандрівний рицар).

Начерк. Серж Лифар від час виконання танцю

На прямокутному аркуші білого паперу, зображення розміщене по вертикалі, чорно-біле. Зображення виконано схематично, за допомогою тонких і широких, чітко окреслених та плавних, м'яких ліній. Зображено чоловічу фігуру у стрибку (елемент танцю). Зображення на повний зріст, зі спини. Ноги щільно притиснені одна до одної. Носки витягнуті. Корпус трохи відхилений назад. Руки підняті вгору і зімкнені над головою. Підписів і печаток немає.

[Last update: ]