museum-digital
CTRL + Y
en
Музей народної архiтектури i побуту у Львовi iм. Климентiя Шептицького / Lviv Skansen Стелаж "Р"

Стелаж "Р"

Стелаж із сіткою для кріплення живопису

[ 7 Objects ]

Ікона Ісус Христос

На площині двох дошок покритих гравірованим посрібленим шаром, зображений Христос з розгорнутою книжкою в лівій руці з написом: "Прийдіте благословенні...". На звороті ікони зберігся авторський напис: "Іван Руткович - маляр жовківський... Гилко Давний", зверху дата: "Року Божія 1697 июнь К (20) день".

Ікона з пророками

На півовальній фігурно вирізаній, покритій рельєфною різьбою площині двох дошок в трьох фігурно вирізьблених овалах зображені олійними фарбами: 1) Цар Соломон з моделлю церкви і пророк Єремія; 2) Пророк Захарія в одязі первосвященика і семираменним підсвічником в правій руці; 3) Пророк Даниїл і пророк Ісая з кліщами і вугликом в правій руці. Пророки тримають в руках свитки з текстами з старозавітних книг.

Ікона

На поверхні липової дошки, покритої шаром левкасу, краї якої вирізьблені в формі двох півовалів, обрамлених завитками та акантовидними листками (вирізьблене окремо завершення обрамлення відсутнє) темперними фарбами зображено погруддя двох старих чоловіків, які тримають розгорнуту книжку з написом староєврейською мовою. Один з них в шапці первосвященика, другий з полотняною накидкою на голові. Час - вірогідно поч. XVIII ст.

Ікона Апостол Павло

На поверхні липової дошки видовженої прямокутної форми, покритої позолоченим шаром левкасу, на повний ріст зображений чоловік в темно-синій сорочці і червоному хітоні, з притуленою до грудей книжкою в правій руці. Ліва рука спирається на ручку меча (Св. апостол Павло). Волосся, вуса і борода темні, довгі. Ікона прикріплена до об'ємної рами з накладною різьбою. Час - поч. XVIII ст.

Ікона

На поверхні двох липових дошок, скріплених між собою і покритих шаром левкасу, краї яких вирізьблені в формі двох півовалів з акантовидними листками та завершенням у вигляді видовженого вертикально стоячого між двома листками плоду темперними фарбами зображено погруддя пророка Давида в короні з арфою в руках та сивобородого чоловіка з відкритою головою, який тримає свиток з написом староєврейською мовою. Час - поч. XVIII ст.

Ікона

На поверхні двох липових дошок, покритих шаром левкасу, краї яких вирізьблені в формі двох півовалів з акантовидними листками, темперними фарбами зображено погруддя двох старших чоловіків (один з них з довгою сивою бородою) з полотняними накидками на головах. Вони тримають книжку. Внизу шар левкасу з зображенням відсутній. Час - поч. XVIII ст.

Ікона Іван Хреститель

На поверхні липової дошки видовженої прямокутної форми, покритої позолоченим шаром левкасу, на повний ріст зображений молодий чоловік з аскетичним виразом обличчя і схрещеними на грудях долонями рук. Він босий, до колін ноги відкриті, сорочка темно-фіолетова, накидка сіро-зелена. Борода, вуса і волосся чорні, короткі. Ікона прикріплена до об'ємної рами. Час - поч. XVIII ст.

[Last update: ]