museum-digital
CTRL + Y
en
КЗ "Рівненський обласний краєзнавчий музей" РОР Посуд

Посуд

Група містить педмети посуду

[ 4 Objects ]

Чашка для чаю, м. Великий Устюг, росія

Чашка невеликих розмірів, круглої форми. Металева, вкрита білою емаллю і накладками з металу у вигляді квіткових композицій. З однієї сторони стінка чашки дуже пошкоджена, емаль потріскалась.

Ковшик (яндола) XVIII ст.

Яндола - старовинна посудина, що має вигляд великої миски з носиком і вушками на краях. Вважається різновидом братини. Посудина круглої форми з носиком (заглибина) на краю стінки для зручного виливання рідини, збоку прикріплено кільце для підвішування. Дно посудини зроблене у вигляді квітки з дев'ятьма пелюстками випуклої форми, які заходять і на бічні сторони, по вінчику посудини проходить рівна смуга також випукла з лицевої сторони яка переходить у носик. Поверхня мала сріблясте напилення, яке від часу на випуклих ділянках постиралося.

Чайниця XVIII ст. росія, м.Великий Устюг

Ємність прямокутної форми з вузьким круглим отвором зверху, нагадує пляшку невеликих розмірів. Верхня частина має аркоподібну форму. Посудина металева вкрита емаллю та має квіткові зображення на всіх сторонах. На передній і задній стінках в низькій вазі зображено букет троянд і чотири окремі квітки. На бічних сторонах зображення невеликих квіткових букетів. Зверху зображені окремі квітки.

Тарілка декоративна "Солов'ї"

Тарілка декоративна закарпатська "Солов'ї". Тарілка глибока, по краю "поля" смужка чорного кольору, а під нею шість бордових троянд з бутонами та листям. На днищі вимальовані два солов'ї, що дивляться в одну сторону та сидять на двох гілочках, внизу композиції дві квітки: бордова та синя з зеленими листочками. Соловей та солов'їха жовтого, синього, чорного та бордового кольорів. На зворотному боці в днищі наявний отвір, за який ниткою чіпляли тарілку на стіну. На зворотному боці відбиті три кола, клеймо розмите "07".I пол. ХХ ст.

[Last update: ]