museum-digital
CTRL + Y
en

Molnár V. József (grafikus, néprajzkutató)(1930-)

Molnár V. József (Marcali, 1930.03.17 - ) "Magyar Örökség díjas néplélek- és néprajzkutató, grafikusművész, 1956-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja." Molnár V. József szerint a hagyomány egyetlen célja a hagyomány folytatása. A Kárpát-medencét járva a magyar hagyomány műveit népszerűsítő rádiósorozatokat, előadásokat tart.1970-ben nyílt élete első önálló kiállítása a József Attila Művelődési központban. Az első igazán jelentős avantgárd kiállítása az R-Klubban volt. A nemzeti avantgárd és a kozmopolita irányzat képviselői (többek között Erdély Miklós, Bak Imre, Hencze Tamás) egyaránt részt vettek ezen a rendezvényen. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Moln%C3%A1r_V._J%C3%B3zsef, 2020.09.22.)

"Molnár V. József (Marcali, 1930. március 17.) Magyar Örökség díjas néplélek- és néprajz-kutató, grafikusművész, 1956-os szabadságharcos, a Történelmi Vitézi Rend tagja." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objects and visualizations

Relations to objects

Molnár V. József: Világ-virág szerveződése egy logikai jelrendszerbenMolnár V. József: Világ-virág szerveződése egy logikai jelrendszerben I.Molnár V. József: Világ-virág szerveződése egy logikai jelrendszerben II.Molnár V. József: Világ-virág szerveződése egy logikai jelrendszerben III.
Show objects

[Last update: ]