museum-digital
CTRL + Y
en

Iparművészeti Tanács

"Az Iparművészeti Tanácsot a brit Design Council mintájára alkották meg. A formatervezés tartozott a feladatkörébe. A textil-, szilikát- bútoripar, az ötvösség, a csomagolás- gépipar- és műanyagipar területeken kutattak, hogy tárgyakba öntsék eredményeiket. Az Iparművészeti Tanács jelentette meg az Ipari Művészet című kiadványt. Wehner Tibor művészettörténész irányításával történt az anyag tartalmi feltárása."(https://hu.wikipedia.org/wiki/Iparm%C5%B1v%C3%A9szeti_Tan%C3%A1cs, 2021.01.23.)

"Az Iparművészeti Tanácsot a brit Design Council mintájára alkották meg. A formatervezés tartozott a feladatkörébe. A textil-, szilikát- bútoripar, az ötvösség, a csomagolás- gépipar- és műanyagipar területeken kutattak, hogy tárgyakba öntsék eredményeiket. Az Iparművészeti Tanács jelentette meg az Ipari Művészet című kiadványt. Wehner Tibor művészettörténész irányításával történt az anyag tartalmi feltárása.

A Népi Iparművészeti Tanács díjakkal jutalmazza az iparművészeket, legyen szó bőrművességről, fazekasságról textiltervezésről. A Népi Iparművészeti Tanács ítéli oda népi iparművész címet." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objects and visualizations

Relations to objects

Üvegipari oklevélÜvegipari oklevélÜvegipari emléklapPorcelántervezők kiállításaMűvész az Iparban Hódmezővásárhely 1964. decemberMai Magyar Üvegművészet kiállítás Miskolc 1970
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Created Iparművészeti Tanács
[Relation to person or institution] Mánczos József (1906-1985)
[Relation to person or institution] Salgótarjáni Öblösüveggyár

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]