museum-digital
STRG + Y
de

Országos Tervhivatal

Az Országos Tervhivatal (rövidítése: ’’OT’’) a Magyar Népköztársaság kormányának a népgazdasági tervezést irányító, minisztériumi rangú közigazgatási szervezete volt. Fennállása alatt mindvégig a központi gazdaságpolitika irányító szervezete volt. Élén az elnök állt, akinek a jogállása a miniszterekével volt egyenlő. Az Országos Tervhivatal 1990. májusában megszűnt; feladat- és hatáskörét a Pénzügyminisztérium vette át. - (Wikipedia 22.06.2017)

"Az Országos Tervhivatal (rövidítése: OT) a Magyar Népköztársaság kormányának a népgazdasági tervezést irányító, minisztériumi rangú közigazgatási szervezete volt. Fennállása alatt mindvégig a központi gazdaságpolitika irányító szervezete volt. Élén az elnök állt, akinek a jogállása a miniszterekével volt egyenlő. Az Országos Tervhivatal 1990. májusában megszűnt; feladat- és hatáskörét a Pénzügyminisztérium vette át." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

Élelmiszeripari és mezőgzadasági árjegyzékPamutipari árjegyzék
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

Ausgefertigt Országos Tervhivatal
Gedruckt Terv Nyomda

Personenbeziehungen anzeigen

Beziehungen zu Zeiten

Beziehungen zu Zeiten anzeigen

Aktivität (Objektbezogen)

[Stand der Information: ]