museum-digital
CTRL + Y
en

Budapest Székesfővárosi Közlekedési Rt. (BSZKRT)

"A Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság (röviden BSzKRt, ejtsd: beszkárt) egy 1923–49 között működő, Budapest közösségi közlekedését integráltan lebonyolító vállalat volt. Kezdetekben csak a villamoshálózatot üzemeltette, de az 1930-as évek közepére már az autóbuszhálózat, a fogaskerekű, a sikló, a HÉV-hálózat (és az időközben létrejött trolibusz) üzemeletetését is átvette. 1949-ben feloszlott, ekkor közel két évtizedes széttagoltság következett be a közösségi közlekedésben, egészen a BKV 1968-as létrejöttéig."(https://hu.wikipedia.org/wiki/Budapest_Sz%C3%A9kesf%C5%91v%C3%A1rosi_K%C3%B6zleked%C3%A9si_Rt., 2020.10.08.)

"A Budapest Székesfővárosi Közlekedési Részvénytársaság (röviden BSzKRt, ejtsd: beszkárt) egy 1923–49 között működő, Budapest közösségi közlekedését integráltan lebonyolító vállalat volt. Kezdetekben csak a villamoshálózatot üzemeltette, de az 1930-as évek közepére már az autóbuszhálózat, a fogaskerekű, a sikló, a HÉV-hálózat (és az időközben létrejött trolibusz) üzemeletetését is átvette. 1949-ben feloszlott, ekkor közel két évtizedes széttagoltság következett be a közösségi közlekedésben, egészen a BKV 1968-as létrejöttéig." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objects and visualizations

Relations to objects

BESZKÁRT-tal Erdőkbe HegyekbeBESZKÁRT-tal Erdőkbe HegyekbeBESZKÁRT-tal Erdőkbe HegyekbeBESZKÁRT-tal Erdőkbe HegyekbeSzéchényi-hegy, téli kirándulás fogaskerekűn, BSZKRTJÁNOSHEGY Kilátás a fogaskerekűről
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Issued Budapest Székesfővárosi Közlekedési Rt. (BSZKRT)

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]