museum-digital
CTRL + Y
en

NMI Művelődési Intézet

Kibővített szakmai tartalommal, 2017. január 1-től a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány által létrehozott Nemzeti Művelődési Intézet NKKft. a Kulturális és Innovációs Minisztériummal kötött közszolgáltatási szerződés keretében látja el azokat a közművelődési szakmai szolgáltató és módszertani feladatokat, amit szellemi jogelődje, a Nemzeti Művelődési Intézet költségvetési szervként végzett.
A gazdasági társaság egyedülálló szervezeti kereteivel, országos és határokon átívelő partneri hálózatával, korszerű tudásanyagot mozgósító szakembergárdájával a kulturális alapellátás operatív bázisszervezeteként működik.
A települések jobb, közvetlenebb elérését innovatív, hálózatos szervezeti forma biztosítja: a lakiteleki központ mellett 19 vármegyei igazgatóság segíti a közművelődési szakmai koncepciók megvalósulását, valamint a települési közösségi-kulturális élet módszertani tanácsadással való támogatását.
Ez a hálózat kulturális, valamint más, a működéshez és fejlesztésekhez szükséges ágazatok közti együttműködések kezdeményezője helyi, vármegyei és országos szinten, valamint a határon túli magyarlakta területeken.
A szervezet mintaprojektek megvalósításával, módszertani tanácsadással járul hozzá a közösségi művelődésben részt vevők életminőségének javításához, a települések kulturális, társadalmi és gazdasági lehetőségeinek kialakításához.
(https://nmi.hu/rolunk/ismerteto. 2024.02.28.)

Objects and visualizations

Relations to objects

A kulturális intézmények társadalmiasított működési módjaKulturális közösségi mintaprojektekA közösségfejlesztés és a kulturális közösségfejlesztés gyakorlata
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Published NMI Művelődési Intézet

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]