museum-digital
STRG + Y
de

Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre (SZTK)

Az egyesület hivatalosan 1923-ban jött létre, és a két világháború közötti Szigetszentmiklós egyik legjelentősebb szervezetévé vált. Az alapszabály szerint a Kör célja: tagjai testnevelésének fejlesztése, és hogy tagjainak a társas érintkezésre is teret nyújtson, működési köréből azonban minden politikai tevékenységet kizár. Football osztály, atlétikai osztály valamint önművelődési osztály működött az egyletben. Az SZTK egyletet nem a gazdák hozták létre, hanem munkások, értelmiségiek, alkalmazottak, iparosok az alapító tagok. A vezetőségnek csak két földműves tagja volt. Később változott a kép, az SZTK színjátszó csoportjában szerepelni, a dalárdájában énekelni, vagy a futball-csapatban játszani rangot jelentett a faluban.
A világháború után csak a futball szakosztály maradt meg, megőrizve az SZTK nevet. 1958-ban sporttelepet építettek, 1962-ben pedig NBIII-as csapat lett az SZTK futballcsapata.

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

FényképFényképFényképFényképFényképFénykép
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

[Person-Körperschaft-Bezug] Szigetszentmiklósi Testgyakorlók Köre (SZTK)
Aufgenommen Temler Árpád

Personenbeziehungen anzeigen

[Stand der Information: ]