museum-digital
CTRL + Y
en

Кролевецьке вище професійне училище

1 грудня 1909 року в місті Кролевець було відкрито Кролевецьку нижчу ремісничу школу з відділеннями ткацтва, гончарства, ковальської справи. Саме ця дата і є початком існування професійної освіти на Кролевеччині.
З розвитком ткацтва у післяреволюційний період (1917 р.), створенням в місті Кролевець фабрики художнього ткацтва виникла потреба у більш кваліфікованих робітниках, тому у 1928 році на теренах ремісничої школи було створено технікум художніх промислів з 4-річним терміном навчання. В ньому були відділи художньо-декоративного ткацтва, художньої вишивки, килимарства. За роки війни його було повністю зруйновано, але завдяки випускникам-ентузіастам, технікум був відбудований в післявоєнні роки.
У 1959 році технікум було реорганізовано у Кролевецьке професійно-технічне училище художнього ткацтва з підпорядкуванням Укрпромраді. В закладі відкрили підготовку за напрямами: художнє ткацтво, килимарство, наладка ткацького механічного обладнання, наладка швейного обладнання, розпис тканин, кравецька справа.
У 2002 році училище отримало статус вищого професійного училища і значно розширило спектр підготовки фахівців: перукарі, будівельники, продавці, молодші спеціалісти — техніки-конструктори.
У 2008 році Вище професійне училище № 23 м. Кролевець перейменовано в Державний професійно-технічний навчальний заклад «Кролевецьке вище професійне училище».

Objects and visualizations

Relations to objects

Килим з поховання Данила Апостола
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Owned Кролевецьке вище професійне училище

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]