museum-digital
CTRL + Y
en

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр

Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр розташований у самому середмісті Рівного в спеціально збудованому приміщенні за адресою: Театральна площа, 1, м. Рівне—33028 (Україна).
Головна сцена театру здатна розмістити 639 глядачів, у тому числі в партері 170 місць, у амфітеатрі — 204 місця, бельетажі — 80 місць.

У театрі постійно працює мала сцена, що за своїм світловим та звуковим устаткуванням, обладнанням глядацької зали на 100 місць, є однією з найкращих в Україні. У свій час тут було проведено перший республіканський огляд вистав малих сцен.

Вперше за всю історію українського театру при стаціонарній установі почав був діяти театр просто неба — це конструкція побудови рівненського театру дала змогу використати внутрішній театральний дворик, що має форму прямокутника. Тут була побудована театральна сцена зі звуковим та світловим устаткуванням і глядацька зала на 256 місць.

"Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр — головна театральна сцена Рівненщини." - (Wikipedia (uk) 27.08.2023)

Objects and visualizations

Relations to objects

Сцена з вистави "Украдене щастя". Рівне, 1976Сцена з вистави "Украдене щастя". Рівне, 1976Сцена з вистави "Украдене щастя". Рівне, 1976Фото. Микола Стефурак
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

[Relation to person or institution] Рівненський обласний академічний український музично-драматичний театр
Was depicted (Actor) Нонна Гурська
[Relation to person or institution] Ivan Franko (1856-1916)

Show relations to actors

[Last update: ]