museum-digital
STRG + Y
de

Egyesült Vegyiművek (EVM)

Budapest XVII. kerületi telephelyén 1941-ben létesült a Magyar Vegyiművek Rt, a Magyar Ruggyantaárugyár Rt és a Péti Nitrogénművek Rt. állami támogatású közös beruházásaként, szintetikus gumi gyártására.
1956-ban a Magyar Vegyiművekhez csatolták az Ip. Segédanyaggyárat. Az így létrejött Ipari Segédanyagok Gyárának nevét 1957-ben változtatták Egyesült Vegyiművekre. A vállalathoz csatolták 1966-ban a Kőbányai Műanyaggyár két telephelyét is. Az Egyesült Vegyiművek elsősorban háztartás-vegyipari termékek gyártásával foglalkozott. Az 1980-as években Magyarország legnagyobb vállalatai közé tartozott. Az állami vállalatot privatizálták. A cseh, majd ismét magyar tulajdonba került társaság, amelynek egy ideig ügyvezetője volt Fabriczki András, az MSZP egykori pénztárnoka is, nagy összegű veszteséget halmozott fel. 2013-ban még három műszakban folyt a termelés, decemberben azonban leállt a gyártelepen a termelő tevékenység.

Objekte und Visualisierungen

Beziehungen zu Objekten

Gyufacímke, Ultra Daisy folyékony mosószerGyufacímke, Ultra mosókrémGyufacímke, Ultra mosókrémGyufacímke, Ultra mosókrémGyufacímke, Ultra mosókrém
Objekte zeigen

Beziehungen zu Personen etc.

Der aufgerufene Akteur steht in Beziehung (links) zu Objekten, zu denen andere Akteure gleichzeitig in Beziehung (rechts) stehen.

[Person-Körperschaft-Bezug] Egyesült Vegyiművek (EVM)

Personenbeziehungen anzeigen

[Stand der Information: ]