museum-digital
CTRL + Y
en

Marcali Múzeum

"A Marcali Múzeum jogelődje 1972-ben nyitotta meg kapuit látogatói előtt, az egykori járási börtön épületében. Húsz éven át a Somogy Megyei Múzeumok Igazgatóságának szervezeti egységeként működött. 1992 óta Marcali Város Önkormányzata a fenntartója. Jelenleg Somogy megye egyetlen klasszikus területi múzeuma. Ezt a szakmai besorolást 2013-ban szerezte meg az intézmény.
Az elmúlt közel harminc évet a folyamatos fejlesztés szándéka jellemezte a fenntartó önkormányzat részéről. Az ún. „egyszemélyes” múzeum számára lehetőséget biztosított még egy muzeológus alkalmazására 2000-től, majd restaurátor foglalkoztatását is lehetővé tette 2003-tól, 2014-től pedig múzeumpedagógus munkatárssal is kiegészültünk.
Az intézmény előtt nagy ívű fejlődés lehetősége nyílt meg 2011-ben, amikor is egy átfogó építészeti fejlesztés eredményeként impozáns, modern épületrészek kerültek az egykori börtön falai köré. A Kulturális Korzó fantázianevet kapta ez a komplexum, amelyben a Marcali Múzeum mellett működik a Marcali Városi Kulturális Központ és a Tavi Televízió is. Ez a létesítmény a város egyik legszebb intézményi környezetét biztosítja számunkra; amint azt az elmúlt évek tapasztalatai is bizonyítják, a település lakói megszerették és szívesen használják ezeket a színvonalas kulturális tereket." (https://marcalimuzeum.hu/muzeum-tortenete/, 2021-07-14)

Objects and visualizations

Relations to objects

Huszár Mihály; Vidák Tünde: Üdvözlet Marcaliból!
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Published Marcali Múzeum

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]