museum-digital
CTRL + Y
en

Watermelon Men

"Watermelon Men, pop/rockband från Uppsala.

Bandet bestod av Erik Illes (sång/gitarr), Johan Lundberg (gitarr), Imre von Polgar (gitarr), Hans Sacklén (bas) och Erik Westin (trummor). Denna sättning spelade in debut-EP:n "Blue Village" och de tre albumen "Past, present and future", "Wildflowers" och "Moving Targets". På det sista albumet tillkom Magnus Ågren på orgel och piano. På bandets sista singel "4 Heartbeats" hade orgel- och trumspelandet tagits över av Jonas Rehn respektive Ola Jameson. Jameson var även medlem i Uppsala-bandet Webstrarna.

Watermelon Men kom att räknas till den våg av svenska pop- och rockband på 1980-talet som fördes in under benämningen garagerock. Den vågen dokumenterades på samlingsskivan "A Real Cool Time - Distorted Sounds From The North" och där finns givetvis Watermelon Men med. Under perioden mellan ABBA och Roxette nådde dessa grupper ändå viss uppmärksamhet utanför landets gränser. Watermelon Men tillhörde de mer framgångsrika banden i vågen och de nådde stora framgångar i bland annat Tyskland och i England hamnade de på omslaget till den då viktiga musiktidningen Sounds.Gruppens andra LP producerades av Clive Gregson från gruppen Any Trouble." - (Wikipedia (sv) 01.08.2021)

Objects and visualizations

Relations to objects

Watermelon Men 01.03.1986 I N 1Watermelon Men 01.03.1986 I N 3Watermelon Men 01.03.1986 I N 4Watermelon Men 01.03.1986 I N 5Watermelon Men 01.03.1986 I N 6Watermelon Men 01.03.1986 I
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

Was depicted (Actor) Watermelon Men
[Relation to person or institution] Johan Lundberg
[Relation to person or institution] Imre von Polgár
[Relation to person or institution] Sacklén, Hans

Show relations to actors

[Last update: ]