museum-digital
CTRL + Y
en

Xántus János Múzeum

"A győri múzeum 1859-ben jött létre a Rómer Flóris archeológus alapította régiségtárból. A gyűjteményt a bencés rend kezelte 1949-ig, amikor államosították. A múzeum értékes gyűjteménye kb. 60 000 darabszámra rúg, az utóbbi években nagy mértékben gyarapodott. A megyén átvezető autópálya építése alatti leletmentési ásatás számos római, népvándorláskori és avar anyaggal gazdagította. Emellett jelentős céhes, numizmatikai és cserépkályha-gyűjteménnyel rendelkezik." Megyei Hatókörű Múzeum. (https://hu.wikipedia.org/wiki/X%C3%A1ntus_J%C3%A1nos_M%C3%BAzeum, 2020.06.19.)

"A győri Xántus János Múzeumnak helyet adó Apátúr-házat 1741–1742-ben Sajghó Benedek pannonhalmi főapát építtette. A pompás barokk palota 1949-ben lett a múzeum otthona. Az intézet névadója Xántus János természetkutató, utazó és néprajzkutató Győrben járt iskolába. A győri múzeum 1859-ben jött létre a Rómer Flóris archeológus alapította régiségtárból. A gyűjteményt a bencés rend kezelte 1949-ig, amikor államosították.

A múzeum értékes gyűjteménye kb. 60 000 darabszámra rúg, az utóbbi években nagy mértékben gyarapodott. A megyén átvezető autópálya építése alatti leletmentési ásatás számos római, népvándorláskori és avar anyaggal gazdagította. Emellett jelentős céhes, numizmatikai és cserépkályha-gyűjteménnyel rendelkezik." - (Wikipedia (hu) 11.08.2021)

Objects and visualizations

Relations to objects

Kiállítási plakát - Bélyegmúzeum, é.n.Kiállítási plakát - Postamúzeum, 1996Kelták és rómaiak a Fertő tó vidékén
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

[Relation to person or institution] Xántus János Múzeum
Created / Was used Postamúzeum

Show relations to actors

Relations to time periods

Show relations to time periods

Activity (Interactions with objects)

[Last update: ]