museum-digital
CTRL + Y
en

JAVSZER

A Fővárosi Tanács által 1959-ben alapított Fővárosi Javító-Szerelő Vállalat (Javszer). Feladatként kapta, hogy a budapestiek részére lakáskarbantartási és -felújítási munkákat végezzen, tevékenysége akkor teljes egészében átfogta az építőipari szakmákat.
Az igények változásával párhuzamosan profilja folyamatosan bővült, a város területén mintegy 50 szervize volt. 1984-ben a Fővárosi Tanács a Javszert megszüntette, és 12 különböző profilú kisvállalatot hozott létre belőle. Egyikük lett például a gázüzemű berendezések javítására és épületgépészeti munkák ellátására hivatott Gázkészülék Javító-Szerelő Vállalat, a szállítási és autószerelési munkákra létrehozott Fuvarozó és Gépjárműkarbantartó Vállalat vagy a bútorok javítását, felújítását végző Bútor-, Fa- és Kárpitosipari Javító Vállalat.
A rendszerváltást jogutódként egyedül a magánszemélyek tulajdonában lévő, 1991 óta Gázkészülék Javító Szerelő Kft.-ként működő részleg élte túl. A le nem védett Javszer megjelölést azonban ma is több kisebb-nagyobb cég használja valamilyen formában nevében. (hvg.hu)

Objects and visualizations

Relations to objects

Javszer kártyanaptár 1971Javszer kártyanaptár 1971JAVSZER kártyanaptár 1976
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

[Relation to person or institution] JAVSZER
Published Magyar Hirdető

Show relations to actors

[Last update: ]