museum-digital
CTRL + Y
en

Bíró Ica (1957-)

Bíró Ica (született: Borúzs Ilona) (Budapest, 1957. május 30. –) fitnesz-szakértő, modell, színésznő, énekesnő. Ruhaipari középiskolában tanult, varrónőként végzett. 2003-ban elvégezte a Testnevelési Egyetem testépítő–fitnesz szakát, oktatóként vizsgázott.
A Luxus Áruház információs pultjánál dolgozott. Innen küldték manöken-tanfolyamra. Véletlenül lett modell. Lengyel Miklós fotóművész engedte, hogy szabadon mozogjon a fényképezőgépe előtt fürdőruhában, és ez megtetszett neki. Ezek után özönlöttek a felkérések. Fotósai voltak: Módos Gábor, Tulok András, Rózsavölgyi Gyöngyi, Martin Gábor fotóművészek. Az 1980-as és 1990-es években ismert fotómodell és manöken volt. Ebben az időben rengeteg fénykép, címlap készült róla, például az Ez a Divat újságban is, de a Luxus Áruház egyik modellje is ő volt. Több mint száz kártyanaptár maradt fenn róla. Kártyanaptár-királynőként említik. Több száz poszter, címlap, kártyanaptár készült vele, az Ez a Divat pályázatát, az év Forma 1-es manökenje címet is megnyerte.
Pauer Gyula, Kossuth-díjas szobrász életnagyságú, gipszből formált szobrot készített Biró Ica-ról a 80-as években. (wikipédia)

Objects and visualizations

Relations to objects

Taurus
Show objects

Relations to actor

This actor (left) is related to objects with which other actors (right) are related to

[Relation to person or institution] Bíró Ica (1957-)
[Relation to person or institution] Taurus Műszaki Gumigyár

Show relations to actors

[Last update: ]