museum-digital
CTRL + Y
en
Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény Fotótár [AHGY_FT_89.3079.1.]
Szent István park 14. (Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Szent István park 14.

Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

A park 14. szám alatti lakóépületének részlete. Ebben a házban élt Fischer Annie zongoraművésznő és férje, Dr. Tóth Aladár zeneesztéta, az Operaház igazgatója.

A park létesítését a Fővárosi Közmunkák Tanácsa 1928-as rendeletében határozta el, a volt parkettagyár helyén. A Csanády utca nyugati végében a felső rakpart és a Hollán Ernő utca közötti területen elterülő parkot 1935-ben parkosították Lipótvárosi park néven.

Az említett 1928-as rendelkezés egységes stílust is előírt a környék házaira. Ennek megfelelően épültek meg a Duna-parti parkot körülvevő 5-6 emeletes, a kor modern stílusát képviselő házak.
A park és környezete fővárosi rendelettel védett.

Material/Technique

Papír / fekete-fehér

Measurements

24*17,8

Map
Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény

Object from: Angyalföldi Helytörténeti Gyűjtemény

Talán nem vagyunk elfogultak, ha azt állítjuk, a XIII. kerület különleges, sokszínű szelete Budapestnek. A mi „Tizenhármunk” olyan városrész, ahol...

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.