museum-digital
CTRL + Y
hu
Münzsammlungen der Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg Antike Griechen, Hellenismus [WG 27]
http://www.numid.phil.fau.de/image/ID527/vs_exp.jpg (Münzsammlungen der Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg CC BY-NC-SA)
Fotó tulajdonos/ jogkezelő: Münzsammlungen der Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg / Chatzopoulou, Chrisoula (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Előző<- Következő->

Kelten (Westen): „Kaletedou“

Kapcsolat Az oldal idézése ... további információ erről a gyűjteményről (dokumentum) (PDF) Kanonikus változat Távolság kiszámítása az aktuális helytől Kijelölés összehasonlításra Gráf nézet

Leírás

Archäologische Zeitstufe: Latène D1.
Vorderseite: Stilisierter weiblicher Kopf mit Helm nach links (sog. Roma), rechts davon Beizeichen (Kranz?).
Rückseite: Stilisiertes Pferd nach links, unter Pferd als Beizeichen vierspeichiges Rad.

Anyag/ Technika

Silber; geprägt

Méretek

Átmérő
11 mm
Súly
1.80 g

A következő válogatás része

Szakirodalom

  • Nick I, 59-63 (Kaletedou Gruppe B 4, Ostfrankreich, Nordostfrankreich, Westschweiz, Süddeutschland, Latène D1, ca. 130-30 v. Chr.).
  • Zwicker 1, 10 Nr. 27 (dieses Stück, östliche Catalaunen, Nordfrankreich, ca. 50 v. Chr.).
  • vgl. Castelin I, 77 Nr. 687, II, 122-125 (Kaletedou, östliches Mittelgallien, dort: VS ohne Beizeichen, Latène D).

Kapcsolódó linkek, dokumentumok

Térkép
Készítés Készítés
-130
Franciaország
Készítés Készítés
-130
Svájc
Készítés Készítés
-130
Németország
[Időbeli vonatkozás] [Időbeli vonatkozás]
-400
-401 1
Münzsammlungen der Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

Tárgy itt található: Münzsammlungen der Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg

Die Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) besitzt rund 30.000 Münzen und Medaillen, die die Zeitspanne vom Altertum bis zur Neuzeit...

Kapcsolatfelvétel

[Rekord frissítve: ]

Továbbfelhasználással, idézéssel kapcsolatos információk

Az ezen a weblapon található szöveges információk nem kereskedelmi célú felhasználás számára a Creative Cammons 3.0 licence szerint (Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! (CC BY-NC-SA 3.0) szabadon felhasználhatók. A felhasznált szöveges információk forrásaként kérjük, a webes elérhetőség mellett mindenképpen adja meg a tartalomszolgáltató múzeum, köz- vagy magángyűjtemény nevét is. A képi ábrázolásokra (fotókra) vonatkozó szerzői jogi szabályozások a nagy méretben megjelenített képek alatt találhatók (a képek nagy méretben a nézőképekre kattintva jeleníthetők meg). Amennyiben a nagy méretű képek alatt, a jogtulajdonos nevének megadásán túl nincs egyéb szabályozás, a képek nem kereskedelmi célú felhasználására is a Creative Cammons 3.0 licence érvényes. Kérjük, a múzeum, illetve a köz- vagy magángyűjtemény nevét, valamint a jogtulajdonos nevét (amennyiben az a múzeum nevétől eltérő) a publikációban minden esetben feltüntetni. A képi és szöveges tartalmak bármilyen kereskedelmi célú felhasználása kizárólag a közzétételért felelős múzeum, illetve köz- vagy magángyűjtemény engedélyével lehetséges.