museum-digital
CTRL + Y
en
Астрономічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка [АА-12-1]
книга: Короткий астрономічний календар на 1969 рік, 1968 (Астрономічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Астрономічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

книга: Короткий астрономічний календар на 1969 рік, 1968

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Календар містить дані про екваторіальні координати Сонця та Місяця (на кожний день), рівняння часу, зоряний час на 0 год за всесвітнім часом, довготи Сонця й Місяця, фази Місяця, наводяться відомості про рух та умови видимості планет, про затемнення нашого денного світила та Місяця, про видимість комет, метеорних потоків та ін. які допоможуть спостерігачеві заздалегідь дізнатися про умови видимості світил та полегшить знаходження цих світил у телескоп, бінокль чи просто неозброєним оком.
У додатках вміщено статті про розвиток астрономії в Україні за роки Рад.влади, про дивовижні об'єкти Всесвіту - квазари, про ХІІІ Міжнародний астрономічний конгрес у Празі та ін.
Розрахований на студентів педінститутів та учнів середніх шкіл, учасників астрономічних гуртків, лекторів, які читають лекції з астрономії, а також на всіх, хто цікавиться астрономією.
Видання здійснене Київським відділенням ВАГТ.

Material/Technique

папір/ типографський друк

Measurements

довжина 164, ширина 128, висота 8 (мм) -172с.

Map
Created Created
1968
Наукова думка
Kyiv
Intellectual creation Intellectual creation
1968
Volodymyr Telnyuk-Adamchuk
Kyiv
Edited Edited
1968
Пясковський, Дмитро Володимирович
Kyiv
1967 1970
Астрономічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Object from: Астрономічний музей Київського національного університету імені Тараса Шевченка

Музей зберігає - матеріальні свідчення історії науки, різних галузей астрономії, приладобудування та суміжних напрямків, - краєзнавчі та...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.