museum-digital
STRG + Y
de
Ківерцівський краєзнавчий музей Етнографія [2158]
Ікона " Божа Матір з дитям" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Herkunft/Rechte: Ківерцівський краєзнавчий музей / В. Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Vorheriges<- Nächstes->

Ікона " Божа Матір з дитям"

Kontakt Zitieren Datenblatt (PDF) Originalversion (Datensatz) Entfernung berechnen Zum Vergleich vormerken Graphenansicht

Beschreibung

Ікона прямокутної форми, складається враження, що вона у двох рамках. На передньому плані рамка виготовлена з дерева, пофарбована у темно-коричневий колір. На другому плані у цій рамці розміщено рамку із штучною позолотою, яка по всьому периметру орнаментована фігурками у вигляді виноградних листочків та суцільною, тонкою лінією крапочок.
В основі рамки фоторепродукція Прясвятої Богородиці з Ісусом на руках, на блакитному фоні. Богородиця зображена до поясу з нахиленою головою до сина у лівий бік, а права рука припіднята до грудей. Зображена Богородиця у закритому одязі, який колір одягу тяжко сказати, бо блакитний колір не лише на фоні, але й на самих героях. Проте, одяг орнаментований, а навколо голови Богородиці - німб золотого кольору, який теж оздоблений і від якого тягнеться на блакитний фон велике сяйво білого кольору. На руках у Божої Матері дитина - це Ісус, який теж у закритому одязі, в одній руці тримає малий свиток паперу, а інша направлена до Матері; навколо голови Ісуса теж є оздоблений німб. По боках від Святих розміщено літери, ймовірно, церковнослов'янського алфавіту.
З іншого боку помітно сліди того, як ікона закріплена за допомогою фанери, яка прибита цвяхами.
Знаходилася у селі Веснянка.

Рік створення: у кінці 90-х років ХХ ст.
Передано у музей: 2019 року.

Material/Technik

папір, пластик, дерево. ручна робота

Maße

29,5/25,5 см

Ківерцівський краєзнавчий музей

Objekt aus: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Das Museum kontaktieren

[Stand der Information: ]

Hinweise zur Nutzung und zum Zitieren

Die Text-Informationen dieser Seite sind für die nicht-kommerzielle Nutzung bei Angabe der Quelle frei verfügbar (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Als Quellenangabe nennen Sie bitte neben der Internet-Adresse unbedingt auch den Namen des Museums und den Namen der Textautorin bzw. des Textautors, soweit diese ausdrücklich angegeben sind. Die Rechte für die Abbildungen des Objektes werden unterhalb der großen Ansichten (die über ein Anklicken der kleineren Ansichten erreichbar werden) angezeigt. Sofern dort nichts anderes angegeben ist, gilt für die Nutzung das gerade Gesagte. Auch bei der Verwendung der Bild-Informationen sind unbedingt der Name des Museums und der Name des Fotografen bzw. der Fotografin zu nennen.
Jede Form der kommerziellen Nutzung von Text- oder Bildinformationen bedarf der Rücksprache mit dem Museum.