museum-digital
CTRL + Y
en
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [156]
Картина вишита "Букет" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Картина вишита "Букет"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Картина розміщена у прямокутній дерев'яній рамці темно-вишневого кольору, яка обрамлена по внутрішньому периметру фарбою-сріблянкою. На рамці присутні потертості та тріскання фарби.
Тло картини є чорного кольору, де-не-де з плямами від фарби-сріблянки. Основою картини є фауністичний мотив.
Квіти та зелень розміщені по центру картини. У центрі виділяється дві пишні, великі квітки.
Квітка, яка направлена більш в ліву сторону в серединці якої присутні зелений, синій, темно-оранжевий та білий кольори з пелюстками рожевого кольору і переходом до вишневого є невідомою. Біля цієї ж квітки розташована інша квітка у поєднанні коричневого, синього та білого кольору серединки. Пелюстки квітки лілового кольору з переходом до більш темного, очевидно, це є дзвоники. Ці квіти оточені листками та гілочками зеленого кольору з різними його відтінками. Нижче від пишних квітів розміщено три маленькі квіточки жовтого кольору. Та, яка розташована лівіше має у серединці поєднання фіолетового, темно-коричневого кольорів; а та, що направлена в праву сторону має коричневу, жовту та світло-коричневу серединку. Під квіткою, яка знаходиться лівіше у ще меншому розмірі зображено таку ж саму квітку з темно-коричневою та фіолетовою серединкою. Під дзвоником розміщена брунька рожевого кольору, яка направлена до низу. По краям букету помітно інші дрібні квіти переважно жовтого кольору з різною серединкою.
Вище над двома пишними квітками розміщено дві блакитно-сині квітки із оранжевою та коричневою серединкою, швидше за все це є волошки, які також частково оточені зеленю. Одна направлена більш вгору у ліву сторону, а друга розміщена трішки нижче і нахилена в правий бік.
З самого низу у лівому кутку картини помітно білу невідому пляму.
З іншого боку, тобто ззаду, рамка картини не пофарбована, з частковими подряпинами, з самого її низу стоїть печатка Ківерцівського краєзнавчого музею. До рамки прикріплено тверду картонку коричневого кольору, яка нагадує фанеру і є частково пошарпаною, очевидно, до цієї картонки прикріплена сама картина оскільки проглядаються краї чорної тканини. Картонка прикріплена до рамки цвяхами.
Техніка виконання: "різнокольорова вишивка хрестиком".

Рік створення: 50-ті роки XX ст.
Передано Квач А.С., село Прилуцьке.

Material/Technique

Перкаль/Вишивка

Measurements

38*35 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Object from: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.