museum-digital
STRG + Y
de
Ківерцівський краєзнавчий музей Образотворче мистецтво [38]
Картина художньо-декоративна (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Herkunft/Rechte: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Vorheriges<- Nächstes->

Картина художньо-декоративна

Kontakt Zitieren Datenblatt (PDF) Originalversion (Datensatz) Entfernung berechnen Zum Vergleich vormerken Graphenansicht

Beschreibung

Картина прямокутної форми, у тоненькій рамці, яка фарбована у блакитно-жовтий колір з плавним переходом. На рамці вибито фігурні лінії та у правому нижньому кутку, і у верхньому лівому розкинулись дрібні квіти бузкового кольору.
Фон на якому відтворена картина повністю блакитного кольору, а ті квіти, які розміщені на рамці виходять ще й на саме тло картини. На цьому ж фоні, по центру, вінком розкинулись червоні квіти з зеленими листочками між ними та золотим обрамленням. По цьому ж вінку розкидано дрібні квіти білого, бузкового, рожевого та блакитного кольорів. Всередину вінка поміщено молоду пару закоханих і вони не намальовані. Це дві ляльки.
Дівчина з довгою білою косою, яка перев'язана жовтою стрічкою. Одягнена у вишиту українську сукню з рукавами. Вишивка на сукні у вигляді горизонтальних та вертикальних смуг червоного кольору, низ обшитий білим зубчастим мереживом, а над ним навколо спідниці тягнеться чорна фігурна смужка. Попереду у сукні присутній ще білий передник, який теж оздоблений однією великою червоною квіткою та фігурами у вигляді червоно-чорних ромбів. Поверх сукні на дівчину накинута чорна безрукавка з зеленим обрамленням.
Хлопець - русявий. Одягнений у білу сорочку, яка на грудях оздоблена вертикальними вишитими ромбами червоно-чорного кольору, на ліктях у нього блакитна квіткова вишивка, підперезаний поясом з червоно-чорним орнаментом у вигляді фігур. Нижче пояса, ближче до краю навколо сорочки тягнеться знову блакитний квітковий орнамент, а низ сорочки оздоблений орнаментованою червоно-чорною смужкою. Під сорочкою опускаються штани болотяного кольору і взутий хлопець у чорні ботинки. Рука дівчини та хлопця перев'язана разом білою стрічкою, ймовірно, вони заручені.
З іншого боку - зворотня, закріплена картонкою сторона картини, яка зверху ще перетягнута білою ниткою.

Автор: невідомий.
Виготовлено: в місті Кобрин (Білорусь).
Стан: без пошкоджень.
Дарунок: делегації м. Кобрин, Республіка Білорусь.

Material/Technik

Папір (картон), пластик (ляльки), тканина (квіти)/Декорування, інсталяція

Maße

54*63,5 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Objekt aus: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Das Museum kontaktieren

[Stand der Information: ]

Hinweise zur Nutzung und zum Zitieren

Die Text-Informationen dieser Seite sind für die nicht-kommerzielle Nutzung bei Angabe der Quelle frei verfügbar (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Als Quellenangabe nennen Sie bitte neben der Internet-Adresse unbedingt auch den Namen des Museums und den Namen der Textautorin bzw. des Textautors, soweit diese ausdrücklich angegeben sind. Die Rechte für die Abbildungen des Objektes werden unterhalb der großen Ansichten (die über ein Anklicken der kleineren Ansichten erreichbar werden) angezeigt. Sofern dort nichts anderes angegeben ist, gilt für die Nutzung das gerade Gesagte. Auch bei der Verwendung der Bild-Informationen sind unbedingt der Name des Museums und der Name des Fotografen bzw. der Fotografin zu nennen.
Jede Form der kommerziellen Nutzung von Text- oder Bildinformationen bedarf der Rücksprache mit dem Museum.