museum-digital
CTRL + Y
en
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [1898]
Картина вишита "Скрипаль з дівчиною" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Картина вишита "Скрипаль з дівчиною"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Картина прямокутної форми, у рамці виготовленій з дерева та пофарбована у коричневий колір, по всій рамці присутні подряпини.
Тканина, яка є тлом для картини - домотканне полотно світло-коричневого кольору. Зображення вишито у техніці "хрестик".
Основою картини є хлопець-скрипаль та дівчина, які стоять навпроти один одного, на поляні, яка відтворена у поєднанні: зеленого, жовтого, салатового, болотяного, оранжевого кольорів.
Хлопець зображений з лівого боку, середньої тілобудови. Волосся русого кольору, а на голові капелюх синього кольору із зеленим кінчиком. Одягнений в білу сорочку з пишними рукавами, а поверх сорочки жилетка зеленого кольору, підв'язаний поясом червоного кольору. У бриджах, у поєднанні фіолетового, блакитного, болотяного кольорів. В одній руці у хлопця смичок, а в іншій скрипка коричневого кольору.
З правого боку зображено дівчинку середньї тілобудови, з короткою зачіскою на волоссі русого кольору. Погляд спрямований в сторону скрипаля. Одягнена в сорочку червоно-оранжевого кольору, а починаючи від пояса, бочечкою до колін опускається спідниця у смугастій різнокольоровій гамі: жовтого, зеленого, чорного, синього, оранжевого, рожевого, лілового, білого, м'ятного, багряного кольорів. Поверх спідниці, біля пояса у вигляді прикріпленої шторки надспідничник фіолетового кольору з багряними, блакитними, синіми вставками. На ногах шкарпетки синього кольору та коричневе взуття з чорним обрамленням. Руки дівчини складені на грудях.
З лівого боку, двома лапками спирається на дівчину плямистий пес, якого зображено у білому кольорі зі світло-коричневими та чорними плямками.
Посередині між парою, більш на другому плані зображено два дерева, які тягнуться догори з тонкими коричневими стовбурами та рідким гіллям листочків зеленого кольору з різними його відтінками.
З іншої сторони рамка картини не фарбована, де-не-де видно цвіль, присутні шпаринки від дії шкідників, в рамку поміщено фанеру на якій теж присутні шпаринки, до якої цвяхами прикріплено полотно.

Автор: невідомий.
Рік створення: 50-ті роки XX ст., с. Муравище.
Дарунок: Федорчук І. Я., село Муравище.

Material/Technique

Полотно/Вишивка

Measurements

46,5*51,5 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Object from: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.