museum-digital
CTRL + Y
en
Ківерцівський краєзнавчий музей Декоративно-ужиткове мистецтво [1892]
Картина вишита "Дівчина з оленем" (Ківерцівський краєзнавчий музей CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Ківерцівський краєзнавчий музей / Віталій Віжанський (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Картина вишита "Дівчина з оленем"

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Картина прямокутної форми, у рамці виготовленій з дерева, пофарбована у світло-коричневий колір. На рамці присутні подряпини та шпаринки по всьому периметру.
В основі картини по центру, на полотні зображено дівчину з дорослим оленем. Дівчина середньої тілобудови, очі синього кольору, волосся до плечей, русого кольору з зеленим віночком різнокольорових квітів на голові. Одягнена у блузку блакитного кольору з білими плямками та зеленими краями. Рукави блузки тягнуться лише до ліктів, по краях, навколо руки блузка з брижиками та білим комірем. Одна рука дівчини обіймає оленя, а друга тримає повідок. Нижче - довга спідниця багряного кольору, з червоними, чорними та білими лініями по тканині. Взуття синього кольору. Дівчина сидить на галявині, а на колінах, на жовтій основі у неї лежить букет з дрібних квітів: жовтого, коричневого, червоного, багряного кольорів та блакитна смужка, яка прикріплена до шиї оленя, який стоїть біля дівчинки.
Олень - це доросла особина, темно-коричневого у поєднанні зі світло-коричневим кольорах. З гарними, направленими догори, рогами коричневого кольору. Голова та погляд тварини направлені до дівчини. Шия оленя прикрашена густим віночком зеленого кольору на якому розміщено різнокольорові, дрібні квіти. Частина тулубу схована за дівчинкою і лише вперед виставлена одна лапка.
Нижче, з правого боку, біля спідниці дівчини лежать на жовтій основі квіти: червоного, синього, лілового, рожевого кольорів.
Полотно, на якому зображено даних героїв - домотканне, сірого кольору є тлом для зображення, повністю використане для картини.
Тло розділено на дві частини: блакитне небо з його різними відтінками та сірою і персиковою хмаринками; галявину на якій розмістились головні герої. Галявина: зеленого кольору у поєднанні з коричневим, блакитним кольорами з їх різними відтінками. На галявині, на другому плані де-не-де розкидано дрібні квіточки та по обидва боки стоїть дві довгі, зелені сосни з тонкими, коричневими стовбурами.
З іншої сторони рамка картини не фарбована, зі шпаринками та прибитими кнопками, помітні сліди старої газети, яка ймовірно, була прикріплена до рамки. Фанера, за допомогою якої закріплене полотно у рамці дещо пошкоджена, зеленого кольору з білими та чорними плямами, ймовірно, вже використовувалась, про це свідчить напис білими, друкованими літерами на її поверхні.
Картину виконано у техніці "хрестик".

Автор: невідомий.
Рік створення: 50-ті роки XX ст., с. Муравище.
Дарунок Федорчук І. Я., село Муравище.

Material/Technique

Полотно/Вишивка

Measurements

44,5*50 см.

Ківерцівський краєзнавчий музей

Object from: Ківерцівський краєзнавчий музей

Ківерцівський краєзнавчий музей

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.