museum-digital
CTRL + Y
en
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár Moskovszky-gyűjtemény [2022.10.1]
biszkvit (Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár / Kiss László (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Baba

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Iskolás fiúnak öltöztetett biszkvitporcelán mignonette baba rögzített üveg szemmel. A fej és a test egyben formázott, feje nem forgatható. A végtagok mozgathatók, karja és lába dróttal illeszkedik a törzshöz. Karja kissé hajlított, kézfeje kissé gömbölyített, rajta az ujjak mintázottak. Rögzített üvegszeme kék színű, benne fekete pupilla. Arcvonásai finoman festettek. Festett a szemöldök, az alsó és felső szempillák, a zárt száj és az orcák. Lábbelije vízszintesen bordázott és fehérre festett modellált harisnya kék szegéllyel, és barna magas sarkú egy pántos cipő. Öltözete házilag készített barna szövetkabát és hozzá illő rövid nadrág. Kabátján a gombokat apró bőr korongok imitálják. Piros nyakkendője leszakadt. A nyitott fejtetőn piros ripsz szalaggal díszített fehér filckalap paróka nélkül. A baba hóna alatt,a kabáthoz ragasztva házilag készített palatábla zsinóron függő fehér vászonronggyal és szivaccsal. A baba öltözetét és kiegészítőit valószínűleg a gyűjtő, Auer Erzsébet készítette. A ruhák a babáról nem levehetők.

Material/Technique

Biszkvitporcelán, textil, fa/gyári előállíás

Measurements

M: 9 cm

Part of

Map
Created Created
1885
Germany
Collected Collected
1998
Illyésné Ötvös, Tünde
Székesfehérvár
1884 2000
Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

Object from: Szent István Király Múzeum - Hetedhét Játékmúzeum, Székesfehérvár

A Hetedhét Játékmúzeum Székesfehérvár történelmi belvárosában, a Hiemer-Font-Caraffa épülettömbben található. Állandó kiállítása két gyűjteményből...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.