museum-digital
CTRL + Y
en
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Képzőművészeti gyűjtemény (KM) [KM_2020.46.1.]
Hirdetés vázlat (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Hirdetés vázlat

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

A Leo jégkrémhez készült reklám terve, amin egy koronás oroszlán látható, a mancsában jégkrémmel, mögötte pedig LEO feliratú pajzs látható.
Felirat: Habkrém az ízek királya

Töreky Ferenc (1922-2016) magyar tervezőgrafikus és képzőművész. Tanulmányait 1946 és 1951 között folytatta a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ahol mesterei Konecsni György, Barcsay Jenő és Hincz Gyula voltak. Töreky Ferenc művészeti vezetője volt a Derkovits Alkotóközösségnek, a Hungalu Stúdiónak valamint a Kontakta Stúdiónak. Művészeti tanácsadóként dolgozott a Képzőművészeti Kiadónál, A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének elnökségi tagja volt és a Plakátművészeti Alapítvány elnöki tisztségét is betöltötte. A Budapesti Műszaki Egyetemen tanított a Vizuális kommunikáció és grafikai tervezés tanszéken. Tervezett és illusztrált könyveket, folyóiratokat, készített művésznaptárakat és üvegfestményeket intézmények és magánmegbízók számára is valamint teljeskörű reklámgrafikai arculattervek elkészítését is vállalta.

Material/Technique

Papír/ceruza

Measurements

28x39,5 cm

Literature

  • Töreky Ferenc (2002): Vizuális Kommunikáció. Budapest
  • Töreky Ferenc (2013): Életműtöredék. Budapest
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Object from: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem,...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.