museum-digital
CTRL + Y
en
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kereskedelemtörténeti dokumentációs gyűjtemény (KD) Aprónyomtatványok_Kártyanaptárak (KD) [KD_SZK_1981.4]
Kanizsa bútor kártyanaptár 1977 (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Kanizsa bútor kártyanaptár 1977

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Kanizsa bútor kártyanaptár 1977
Korszerűség, kényelem, kedvező árak.

A Kanizsa Bútorgyár története
Eredetileg 1910-ben Frank Jenő alapított kefegyárat Nagykanizsán. A vállalkozást a Waldhausen és Tsa. üzemeltette. 1949-ben államosították ezt a vállalatot, amely először a Nagykanizsai Kefegyár Nemzeti Vállalat nevet viselte, majd Nagykanizsai Fatömegcikkipari Vállalat, 1952-től Nagykanizsai Vegyesipari Javító Vállalat néven működött tovább. A gyárban 1952-ben indult el a két- és háromajtós szekrények, majd a sezlonok gyártása. 1958 után kárpitos termékekekel bővült a termékválaszték. 1960-bam indult meg a Kanizsa lakószoba, Béke garnitúra, Varia heverő, Csalogány garnitúra gyártása. A vállalat 1963-ban előbb Zala Megyei, majd Nagykanizsai Bútor- és Faipari Vállalat néven folytatta a működését.
A vállalat a Kanizsa Bútorgyár nevet 1968. január 1-jétől vette fel. Az 1968-1980 közötti rekonstrukció időszakában gyárépületek, csarnokok felújítása történt meg. ebben az időszakban sikeres termékek voltak: Kanizsa IV, Kupidó, Júlia. 1980-ban a választék 18 garnitúra fölé emelkedett. Ezek közül is a legsikeresebb a Montana szekrénysor volt. Bár voltak még sikeres termékei (Füles, Hannover), az 1980-as években a vállalat egyre inkább veszteáégessé vált.

A Kanizsa Trend Kft. története
A Kft. 1989. december 14-vel vegyesvállalatként alakult Bruno Steinhoff Steinhoff Trend Design nevű cégével együttműködve. Az új Kft. ügyvezetői: Clemens Engelke, Takács János és Wilheim Gábor. (1992-től Hans-Georg Tessmann és Wilheim Gábor).
A két műszakos termelés 1990-ben indult be. 1995-ben megszűnt a Kanizsa Bútorgyár, ezt követően két éven át tartó rekonstrukcióban 1999-re megújultak az üzemcsarnokok és az irodaház is. (Takács János ebben az évben ment nyugdíjba.
2000-ben indult el a gépi bőrszabászat.
2002 tavaszán kezdődött el az "Andante" márka első kampánya.

A fehér alapszínű kártya felső kétharmadát egy fénykép tölti ki, amelyen barna fal előtt egy zöld kárpitozású fotelen egy tarkamintás, egybeszabott fürdőruhás, barnahajú manöken térdel. A kép alatt barna felirat a reklámozó cég nevét mutatja: KANIZSA BÚTOR.
A kép jelzetlen.

Material/Technique

Papír színes nyomat

Map
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Object from: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem,...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.