museum-digital
CTRL + Y
en
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kereskedelemtörténeti dokumentációs gyűjtemény (KD) Aprónyomtatványok_Kártyanaptárak (KD) [KD_2002.3.15]
Boldog új évet kíván a Konzervipari Vállalatok Trösztje kártyanaptár 1976 (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Boldog új évet kíván a Konzervipari Vállalatok Trösztje kártyanaptár 1976

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Boldog új évet kíván a Konzervipari Vállalatok Trösztje kártyanaptár 1976

Míg a háborút követően alig pár tucat ételkonzervet lehetett kapni, addigra ez a szám 1972-re óriásira emelkedett, és 278-féle készítményt kínáltak a boltok, mintegy 1428- féle választékban, méretben és minőségben. S míg az 50-es évek elején alig 80 dkg konzervet fogyasztott a magyar évente, ez 1972-re évi 15—16 kg-ra növekedett. Természetesen ezért a hazai konzervipar szereplőit összefogó Konzervipari Vállalatok Trösztje volt a felelős, amely mindent megtett azért, hogy az előállított konzervmennyiség el is fogyjon a boltokban. Az országban ekkor már 16 konzervgyár ontotta a különböző termékeket, amelyeket szakácsok, cukrászok és vendéglátó-szakemberek kísérleteztek ki a lehető legfinomabb módon.

A királykék alapszínű kártyán egy különféle konzervdobozokból összeállított, fejjel, testtel, karokkal, lábakkal rendelkező, emberszerű figura látható.
A kép jelzetlen.

Material/Technique

Papír színes nyomat

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Object from: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem,...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.