museum-digital
CTRL + Y
en
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kereskedelemtörténeti dokumentációs gyűjtemény (KD) Aprónyomtatványok_Kártyanaptárak (KD) [KD_SZK_76.57]
Egyesült Gyógyszer és Tápszergyár kártyanaptár 1972 (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 2 Previous<- Next->

Egyesült Gyógyszer és Tápszergyár kártyanaptár 1972

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Egyesült Gyógyszer és Tápszergyár kártyanaptár 1972
Ma Egis Gyógyszergyár rt.

Az Egis egyik jogelődjét, a Dr. Wander Gyógyszer- és Tápszergyárat Balla Sándor gyógyszerész a svájci Dr. Albert Wanderrel közösen alapította Budapesten 1913-ban, Kőbányán.
A felfedező kutatás már az 1930-as évek elején elkezdődött a vállalatnál. Az évtized végén kifejlesztették és forgalomba hozták az első heterociklikus szulfonamid készítményt, a Ronint.
A Népgazdasági Tanács 1950 február 8-i határozata alapján létrehozták az Egyesült Gyógyszer és Tápszergyár Nemzeti Vállalatot, amelynek magja a Dr Wander Gyógyszer- és Tápszergyár volt, hozzácsatolták 1950-ben az Egger Leó és Egger Izidor Gyógyszervegyészeti Gyárat, a Palik és Társa Gyógyszer és Vegyészeti gyárat, az Octan Gyógyszervegyészeti Gyárat és a Krompecher Tápszer és Gyógyszeripari Kft-t, majd végül 1952-ben a Medichemia Közkereseti Társaságot.
A későbbiekben az állami vállalat Egyesült Gyógyszer- és Tápszergyár néven működött. Rövidítése az EGYT volt. (Wikipedia)

A fekete alapú kártyán két szál virág fekszik keresztben, amelyeket egy fehér szalag köt össze, jelzése az EGYT emblémája és a kiadás éve, 1972. Baloldalt felírat: PHARMACOCHEMICAL WORKS.
A kép jelzetlen.

Material/Technique

Papír színes nyomat

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Object from: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem,...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.