museum-digital
CTRL + Y
en
Postamúzeum Távbeszélő-történeti gyűjtemény (T16) [POM_T16_2003.1.3.]
Regiszter áramkör vizsgáló-berendezés (Postamúzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Postamúzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Regiszter áramkör vizsgáló-berendezés

Contact Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

A regiszter-vizsgáló berendezéssel ARF-típusú crossbar távbeszélő központok áramköreit vizsgálták.

Material/Technique

Fa, fém, műanyag /

Measurements

HxSzxM: 640x250x260 mm

Detailed description

A regisztervizsgáló berendezéssel a számjegyeket tároló jelfogós regiszteráramkörök működését ellenőrizték. A fadobozba szerelt berendezést a közvetlenül a vizsgálandó regiszterek elé helyezték a vizsgálat során. Az összekötő kábel 40 pontos dugaszát a vizsgáló-berendezés oldalába dugták, a kábel másik végét, amely 2x20 pontos dugaszban végződik, a vizsgálandó regiszter dugaszába, illetve a keret közös dugaszába csatlakoztatták. 48V egyenáramot a T1 hüvelyből nyertek. A speciális jelzőhangok ellenőrzésére kézibeszélőt csatlakoztattak. 2 hüvelyt a hívások lebonyolítására használtak. Vizsgálat céljából tetszőleges hívást kezdeményezhettek, vagy a hívást a vizsgálóra visszahurkolták. A berendezést ikerállomások esetén is használták. A későbbiekben bizonyos vizsgálókat átalakítottak, a tárcsa helyére nyomógomb-egység került. Ilyenkor igény szerint impulzusos vagy frekvenciás számbevitel is lehetővé vált. A vizsgálandó regisztert ki kellett venni a forgalomból, hogy szabad legyen. Az indítókulcs lenyomása után tárcsahang hallatszott. Célszerű volt levenni a Reg. II. sáv búráját. Így vizuálisan is ellenőrizhetővé vált, hogy a beadott számokat a regiszter helyesen tárolja. Szükség szerint a regiszter-analizátor behívási és a visszaküldött kódadó indítási időt is ellenőrizni lehetett. Ha a beszédkapcsolat felépült, a tarifaszámlálás is ellenőrizhető volt a számláló jelfogó segítségével. Az indítókulcs alapállapotba állításával minden egység alaphelyzetbe állt.

Postamúzeum

Object from: Postamúzeum

Az 1885-1890 között alapított postamúzeumi gyűjtemény első állandó kiállítóhelyét 1955-ben nyitotta meg a budai postapalota toronyszobáiban. A...

Contact the institution

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.