museum-digital
CTRL + Y
en
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum Kereskedelemtörténeti dokumentációs gyűjtemény (KD) [KD_1978.111.1.1_2]
Krompecher Zamako számolócédula (Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Krompecher Zamako számolócédula

Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

Krompecher Zamako számolócédula. Krompecher Zamako csecsemőknek, gyermekeknek, felnőtteknek.

"A gyermek helyes gondozása és egészséges fejlődése
A táplálkozással szoros összefüggésben áll a gyermekhalandóság, amely ugyancsak a legtöbb esetben helytelen táplálkozásra vezethető vissza, az élet biztató reményeit tarolja le és az Államhatalmat is foglalkoztatja.
Angol és amerikai tapasztalatok alapján megállapítható, hogy a gyermekek zabtápételek használatának köszönhetik szépségüket és fejlődésüket, és remélni lehet, hogy a zabtápételek használatával rövid időn belül a magyar anyák is dicsekedhetnek; oly erős és egészséges emberanyaggal, mint Amerika, Anglia és Németország.
A legkiválóbb orvosi szaktekintélyek egybehangzó véleménye szerint a Krompecher-féle Zamako zabmaláta-tápszer felel meg a legtökéletesebben a fokozott táplálás következményeinek, biztosítja továbbá a gyermek egészséges és normális fejlődését.
A Zamako dús hegyizabból és malátával készül és bontatlan állapotban van meg benne minden fontos tápanyag: fehérje, zsír, szénhydrát, tápsók vitaminok stb. melyek a szervezet felépítéséhez okvetlenül szükségesek. Lelkiismeretét tehát megnyugtatja minden anya, ha a csecsemőjét, vagy gyermekét, nem a méreg Coffein tartalmú kávéval, hanem Zamako-val táplálja; mert nem titok ma már, hogy a zab és a maláta, amelyből a Zamako készül, tartalmazza mindazon fontos tápanyagokat, melyek a csecsemők és gyermekek szervezetének megerősítéséhez okvetlen szükségesek.
A Krompecher féle Zamakó háromféle minőségben kerül forgalomba: u. m.
I. Zamako csecsemőknek kék csomagolás,
II. Zamako gyermekeknek és felnőtteknek piros csomagolás,
III. gyenge csontrendszerű gyermekeknek Phosphoros Zamako sárga csomagolás.
A Zamako minden gyógyszertár és drogéria útján beszerezhető. Mintát és ismertetőkönyvecskét, mely a gyermek helyes gondozására és táplálására vonatkozik, szívesen küld ingyen a Krompecher tápszergyár főraktára: Budapest, V. Zrinyi ucca 3." (www.huszadikszazad.hu)

Material/Technique

Papír / színes nyomat

Measurements

7 cm x 13,5 cm

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

Object from: Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum országos szakmúzeum, melynek gyűjtőköre kiterjed a hazai kereskedelem (kis- és nagykereskedelem,...

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.