museum-digital
CTRL + Y
en
Promontor - Budafoki Polgárok Gyűjteménye [PB_2013.55]
Renar Miklós  kádármühelye  1910 (Renar Miklós tulajdona CC BY-NC-SA)
Provenance/Rights: Renar Miklós tulajdona (CC BY-NC-SA)
1 / 1 Previous<- Next->

Id. Renár Miklós kádárm&#369;helye 1910-ben

Cite this page Data sheet (PDF) Canonical version (record) Calculate distance to your current location Mark for comparison Graph view

Description

A fénykép 1910-körül készült a Renár ház és műhely udvarán.
A nagyapa Renár Miklós Budafokon, a Tóth József utca 25. szám alatt az 1900-as évek elején nyitotta meg kádárműhelyét. Ez a ház is a Tóth József (korábban Diófa vagy Hohlweg) utcában 1908-1916 között az akkori polgárházak stílusában épült, a lebontott öreg, az utcára egyablakos házak helyén.
Ezeket a házakat valószínűleg azonos építőmester tervezte és építette az akkori iparosok megrendelésére (Renár a 25. szám, Follat a 27. szám, Reiber a 41. szám, Mészner... , Réder..., Fleck 48. szám).
A nagyapa, Renár Miklós kádármester az 1800-as évek végén települt a bánsági Temes megyéből Budafokra és bekapcsolódott a fejlődő kádárszakmába.
A borkereskedők és a pincék 5-6 hl-es szállító hordókat és főleg 80-100 hl-es tároló ászok hordókat rendeltek a kádároktól.

Promontor - Budafoki Polgárok Gyűjteménye

Object from: Promontor - Budafoki Polgárok Gyűjteménye

Budafoki polgárok kezdeményezésére létrejött virtuális helytörténeti múzeum, melynek célja a 18. században Promontorium néven megalakult település...

[Last update: ]

Usage and citation

The textual information presented here is free for non-commercial usage if the source is named. (Creative Commons Lizenz 3.0, by-nc-sa) Please name as source not only the internet representation but also the name of the museum.
Rights for the images are shown below the large images (which are accessible by clicking on the smaller images). If nothing different is mentioned there the same regulation as for textual information applies.
Any commercial usage of text or image demands communication with the museum.